Trængsel på Flyvergrillen i dag

Der vil være lidt godt til ganen til de hurtige på Flyvergrillen nær Københavns Lufthavn, når Dreamlineren i dag gæster Danmark for første gang.

Når det første Boeing 787 Dreamliner-fly i dag kl. 15 lander i Københavns Lufthavn vil operatøren, Norwegian, festligholde begivenheden ombord på flyvningerne fra og til Oslo, ligesom udvalgte honoratiores og pressen er inviteret til en lille ceremoni i lufthavnen.

Men det er ikke de eneste, som Norwegian gerne vil fejre begivenheden sammen med. På den legendariske Flyvergrillen for enden af Amager Landevej har Norwegian således arrangeret, at der vil være pølser og sodavand til de 50 første. Ikke til de 787 første. På flere internetfora for flyspottere er der bred enighed om at turen mandag eftermiddag går mod grillen.

Udsigt ind over hegnet
Flyvergrillen er en ordinær grillbar, der lever godt af en ekstraordinær beliggenhed. Fra en jordhøj ved siden af selve grillen er der nemlig udsigt ind over hegnet til landingsbanerne og hangarerne i den sydlige del af Københavns Lufthavn. Fly, der lander på lufthavnens bane 04L taxier ofte lige forbi grillen. Med de rette vindforhold kan det være, at det også bliver tilfældet for Norwegians Dreamliner.

Udsigten fårisær på en solbeskinnet søndag mange københavnere til at gøre Flyvergrillen til et udflugtsmål. Mens far og mor spotter fly, kan børnene lege på grillens legeplads. Her har nye gynger og et klatretårn højnet niveauet.

Inden for i grillens overdækkede lokaler er der et kort over Københavns Lufthavn og billeder af mange af de fly, som har gæstet lufthavnen gennem årene.

Med i klubben
Når Boeing 787 Dreamliner-flyet med registreringsbogstaverne EI-LNA sætter landingshjulene i Københavns Lufthavn kommer lufthavnen samtidig med i den efterhånden store klub af europæiske lufthavne, som har haft Dreamliner-besøg. En klub, som langt de fleste andre større nordeuropæiske lufthavne for længst er blevet medlem af.

Flyet og de øvrige syv Dreamliner-fly, som Norwegian har bestilt, skal bruges på selskabets langdistanceflyvninger. Men som led i sin træning af besætninger og ground handling-personale bruger Norwegian flyet på sin eftermiddagsrotation fra Oslo til København og retur frem til på søndag.

Flyspottere, der ikke kan komme på Flyvergrillen på mandag eller på andre dage indtil søndag, skal ikke blive alt for kede af det. Fra 1. september indsætter Qatar Airways nemlig flytypen i daglig drift på ruten mellem Doha og København.

x

Læs Også

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.

Københavns Lufthavn taler med naboerne

Københavns Lufthavn er gået i offensiven for at pleje forholdet til sine naboer. Ikke alt i charmeoffensiven fungerer dog lige godt.

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet får om kun en måned sin anden rute mellem København og Berlin, når Københavns Lufthavn bliver en del af lavprisselskabet lynoffensiv i Berlin Tegel-lufthavnen.

Tyrkiske selskaber opruster på CPH

SunExpress og Turkish Airlines tror på, at de rejsende vender tilbage til Tyrkiet og øger derfor begge kapaciteten på CPH-ruter.

Danske lufthavne viser interesse for kunstgræs

Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn følger interesseret med i udviklingen af kunstgræs, der kan være et vigtigt produkt i at forbedre flysikkerheden.