Sichuan Airlines Airbus A330-200. (Foto: Shimin Gu)

Tre kinesiske flyselskaber på vej til København

Der er udsigt til trængsel i flytrafikken mellem Kina og København i 2018. To flyselskaber har søgt om tilladelse til at flyve fra Beijing, og et andet selskab vil flyve fra Chengdu.

Det bogstaveligt talt vælter ind med ansøgninger til de civile kinesiske luftfartsmyndigheder (CAAC) om tilladelse til at etablere flyvninger fra Kina til København.

For nogle uger siden skrev CHECK-IN.dk, at det statslige flyselskab Air China havde søgt om tilladelse til at flyve fem gange om ugen mellem Beijing og København fra slutningen af marts 2018. Nu har også det privatejede Beijing Capital Airlines meldt sig i køen med et ønske om at flyve fra Beijing til København tre gange om ugen fra slutningen af marts 2018.

Endelig har Sichuan Airlines netop søgt om tilladelse til at flyve to gange om ugen fra Chengdu til København med fly af typerne Airbus A330 eller A350. Det skriver airlineroute.net.

Det fremgår ikke umiddelbart, om der er tale om rute- eller charterflyvninger hos samtlige tre flyselskaber. Men under alle omstændigheder vil det åbne op for en stigning i antallet af kinesiske overnatninger i Danmark, hvilket der kan være brug for efter et år, hvor der ved udgangen af august kun havde været en procent flere overnattende kinesiske turister i forhold til samme periode året før-

Stort potentiale i København
I modsætning til eksempelvis Helsinki Lufthavn har København Lufthavn i dag kun flyforbindelser til to destinationer i Kina. Det er SAS, der tilbyder daglige afgange til henholdsvis Beijing og Shanghai.

Til gengæld har Finnair tidligere offentliggjort, at hovedparten af de kinesiske turistgrupper, der flyves ind til Norden, har København som slutdestination. Derfor kan der være et velbegrundet potentiale i Danmark, der principielt har flere turistmæssige fyrtårne at lokke med, selvom der ikke findes to sæsoner, som det i højere grad er tilfældet med vores nordiske broderlande.

Det er dog ikke alene København, som de kinesiske flyselskaber har i kikkerten. I øjeblikket er Billund Lufthavn således i dialog med Tianjin Airlines om flyvninger fra en stor kinesisk millionby. Her er det især H.C. Andersen og Legoland, der er trækplastrene.

En spredning af de kinesiske turister til provinsen er noget som VisitDenmark i øjeblikket arbejder målrettet på gennem tematiserede rejseruter. København og Odense er med på H.C. Andersen-ruten, mens Billund, Ribe. Silkeborg, Aarhus og Ebeltoft også er med i programmet, så mulighederne for kinesiske flyvninger til Jylland er absolut til stede.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn i dialog med kinesisk flyselskab

Ny Kina-rute kan være på vej til CPH

CPH ikke blandt kineseres 2017-ruter

Flest kinesiske turister til København med Finnair

Lange udsigter for Air China-rute til København