Udvidet grænsekontrol i Tyskland

På søndag indledes G7-topmødet i den tyske delstat Bayern. Der er indført udvidet grænsekontrol, hvorfor rejsende skal have gyldigt pas. Herudover skal rejsende til München påregne ekstra tid for at komme til og fra lufthavnen.

På søndag den 7. juni indledes det 41. G7-topmøde på Schloss Elmau, der ligger i den sydtyske by Krün for foden af Wetterstein-bjergene mellem Garmisch-Partenkirchen og Mittenwald.

Toplederne fra de syv G7-lande vil ankomme til München Lufthavn, hvilket forventes at betyde udvidet sikkerhedskontrol i lufthavnen.

SAS meddeler, at alle passagerer, der rejser til og fra München den 7. eller den 8. juni skal medbringe et gyldigt pas, da myndighederne vil foretage stikprøvekontrol for at forhindre eventuel terrorisme og ulovlige demonstrationer.

Allerede den 26. maj blev den udvidede grænsekontrol i Tyskland indført, og restriktionerne vil ikke blive lempet førend den 15. juni. Rejsende, der krydser grænserne til Tyskland er således forpligtet til på anmodning at kunne fremvise et gyldigt pas.

Længere transporttid til lufthavnen
Statslederne fra G7-landene vil blive transporteret med helikoptere direkte fra München Lufthavn til mødestedet, mens delegationerne skal tilbagelægge turen i biler.

München Lufthavn meddeler, at man vil gøre sit yderste for at undgå, at den civile passagertrafik bliver ramt af forsinkelser, men det er ikke muligt at garantere dette.

Fra den 5. til den 8. juni vil der være etableret vejspærringer og omkørsler omkring lufthavnen, hvorfor de rejsende skal påregne ekstra lang transporttid til og fra lufthavnen.

G7-topmødet har betydet, at der er udkommanderet 15.000 politifolk til at varetage sikkerhedsopgaverne i forbindelse med mødet, og det der dermed den største politiaktion nogensinde i den tyske delstats historie.

SAS og Lufthansa gennemfører tilsammen seks returflyvninger mellem København og München på søndag den7. juni samt otte returflyvninger mandag den 8. juni. Fra Billund flyver Sun-Air en returfluvning til München på søndag samt to rundture på mandag.

x

Læs Også

Lufthansa flytter kapacitet fra Frankfurt

Lufthansa er kraftigt utilfreds med taksterne i Frankfurt Lufthavn og har nu annonceret, at fem af selskabets 14 Airbus A380'ere ikke længere skal have base i Frankfurt.

München Lufthavn ny europamester i ruteudvikling

München Lufthavn blev mandag aften i Belfast kåret til europamester i ruteudvikling ved den årlige Routes Europe Marketing Award.

Eurowings åbner 32 nye ruter fra München Lufthavn

Eurowings, der er Lufthansas lavprisflyselskab, vil i 2017 etablere sig i München Lufthavn med 32 ruter og 89 ugentlige flyvninger.

Endnu et lavprisflyselskab til Stockholm

Transavia vil fra næste forår flyve til til Eindhoven og München fra Stockholm-Arlanda, der har landet sit femte større europæiske lavprisflyselskab.

Første A350 til Lufthansa om en måned

Den 19. december får Lufthansa leveret det første af 25 Airbus A350-900 fly, som vil få premiere på ruter til Delhi og Boston.

Europas bedste lufthavn udvider for 3 mia. kroner

Kort efter indvielsen af en ny terminal gør Europas bedste lufthavn i München igen klar til at stikke spaden i jorden og bygge nyt.