Eivind Roald. (Foto: SAS)

Vækstdirektør stopper i SAS

Norske Eivind Roald, der tidligere var kommerciel koncerndirektør i SAS, forlader det skandinaviske flyselskab til fordel for et job i en svensk kapitalfond.

I juli 2017 forlod norske Eivind Roald posten som kommerciel koncerndirektør i SAS for at hellige sig opgaverne i SAS Growth Initiative, der er er nyt datterselskab, der blev etableret for at skabe større fokus på SAS EuroBonus og afledte vækstskabende aktiviteter.

Men det var ikke længe, at den energiske nordmand kom til at stå i spidsen for det særlige vækstselskab i SAS. I stedet fortsætter karrieren i den svenske kapitalfond Altor Equity Partners, hvor Eivind Roald får titel af Industrial Advisor.

Eivind Roald kom til SAS i 2012 som salg- og marketingdirektør, og i 2014 blev han forfremmet til kommerciel koncerndirektør, inden han i sommer fik ansvaret for at videreudvikle EuroBonus samtidig med, at kundeloyaliteten skulle forstærkes sammen med etablering af nye indtægtsstrømme.

“Eivind Roald har været en central figur i den omstilling, der har gjort SAS til et førstevalg for Skandinaviens frekvente rejsende og virkeliggjort vores vision om at gøre livet lettere for frekvente skandinaviske rejsende. Eivind er en ‘true traveler’ med et tydeligt kundefokus, er fuld af energi og har en entrepenørindstilling som har banet vejen for den stærke position, som SAS har fået blandt Skandinaviens frekvente rejsende,” siger koncernchef Rickard Gustafson i en kommentar og benytter samtidig lejligheden til at takke for et uvurderligt bidrag med arbejdet i topledelsen.

Rickard Gustafson tager over
Hovedpersonen selv, der har været meget dedikeret i arbejdet med at skabe en skarpere profil for SAS, kan også se tilbage på nogle gode år hos det skandinaviske flyselskab.

“Jeg er ydmyg og stolt over at se resultaterne af det hårde arbejde, som vi sammen har opnået i løbet af de seneste seks år. Vi har forandret selskabet samt udviklet og styrket SAS´varemærke. I dag er SAS det mest foretrukne flyselskab i Skandinavien, og med flere end 5,3 millioner EuroBonus-medlemmer, så har vi fordoblet medlemsmassen og etableret en loyal og lønsom kundegruppe. Jeg ønsker mit team og alle ansatte i SAS held og lykke i årene fremover,” lyder det fra Eivind Roald.

Eivind Roald fratræder i slutningen af denne måned, og koncernchef Rickard Gustafson vil indtil videre have ansvaret for SAS Growth Initiative.

 

Relaterede artikler:

SAS tog afsked med Eivind Viking

SAS udskiller EuroBonus i nyt selskab

Flemming Jensen stopper i SAS

​Øget svensk dominans i SAS-ledelse

Kendt SAS-direktør stopper

x

Læs Også

SAS Irland-flyvninger atter udsat

Det første fly fra Scandinavian Airlines Ireland skulle have været i luften i søndags, men SAS må endnu engang udsætte opstarten.

SAS risikerer bøde for dårlig hjemmeside

De norske myndigheder truer nu SAS med bøder, hvis ikke selskabets udskældte hjemmeside snart bliver nemmere for blandt andre svagtseende at bruge.

Positiv modtagelse af nye regler for CPH-afgifter

De nye regler for fastsættelsen af taksterne i Københavns Lufthavn vækker jubel i SAS, mens CPH accepterer, at der bliver strammet op og nu vil se fremad.

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

Dialogen om det nye strategiske samarbejde mellem Aarhus Lufthavn og SAS startede ved et kaffemøde i december sidste år.

SAS afviser kritik fra pilot- og kabineforeninger

De skandinaviske piloter og kabinepersonalet i SAS mener ikke, at flyselskabet har informeret godt nok om ruteplanerne for det irske selskab, men det afvises af SAS.

SAS skærer ned på rute til Færøerne

I vintertrafikprogrammet frem til den 21. marts 2018 har SAS fjernet omkring 30 procent af kapaciteten på ruten til Færøerne på grund af svagere efterspørgsel.