Eivind Roald. (Foto: SAS)

Vækstdirektør stopper i SAS

Norske Eivind Roald, der tidligere var kommerciel koncerndirektør i SAS, forlader det skandinaviske flyselskab til fordel for et job i en svensk kapitalfond.

I juli 2017 forlod norske Eivind Roald posten som kommerciel koncerndirektør i SAS for at hellige sig opgaverne i SAS Growth Initiative, der er er nyt datterselskab, der blev etableret for at skabe større fokus på SAS EuroBonus og afledte vækstskabende aktiviteter.

Men det var ikke længe, at den energiske nordmand kom til at stå i spidsen for det særlige vækstselskab i SAS. I stedet fortsætter karrieren i den svenske kapitalfond Altor Equity Partners, hvor Eivind Roald får titel af Industrial Advisor.

Eivind Roald kom til SAS i 2012 som salg- og marketingdirektør, og i 2014 blev han forfremmet til kommerciel koncerndirektør, inden han i sommer fik ansvaret for at videreudvikle EuroBonus samtidig med, at kundeloyaliteten skulle forstærkes sammen med etablering af nye indtægtsstrømme.

“Eivind Roald har været en central figur i den omstilling, der har gjort SAS til et førstevalg for Skandinaviens frekvente rejsende og virkeliggjort vores vision om at gøre livet lettere for frekvente skandinaviske rejsende. Eivind er en ‘true traveler’ med et tydeligt kundefokus, er fuld af energi og har en entrepenørindstilling som har banet vejen for den stærke position, som SAS har fået blandt Skandinaviens frekvente rejsende,” siger koncernchef Rickard Gustafson i en kommentar og benytter samtidig lejligheden til at takke for et uvurderligt bidrag med arbejdet i topledelsen.

Rickard Gustafson tager over
Hovedpersonen selv, der har været meget dedikeret i arbejdet med at skabe en skarpere profil for SAS, kan også se tilbage på nogle gode år hos det skandinaviske flyselskab.

“Jeg er ydmyg og stolt over at se resultaterne af det hårde arbejde, som vi sammen har opnået i løbet af de seneste seks år. Vi har forandret selskabet samt udviklet og styrket SAS´varemærke. I dag er SAS det mest foretrukne flyselskab i Skandinavien, og med flere end 5,3 millioner EuroBonus-medlemmer, så har vi fordoblet medlemsmassen og etableret en loyal og lønsom kundegruppe. Jeg ønsker mit team og alle ansatte i SAS held og lykke i årene fremover,” lyder det fra Eivind Roald.

Eivind Roald fratræder i slutningen af denne måned, og koncernchef Rickard Gustafson vil indtil videre have ansvaret for SAS Growth Initiative.

 

Relaterede artikler:

SAS tog afsked med Eivind Viking

SAS udskiller EuroBonus i nyt selskab

Flemming Jensen stopper i SAS

​Øget svensk dominans i SAS-ledelse

Kendt SAS-direktør stopper

x

Læs Også

SAS opsiger codeshare med Star Alliance-partner

SAS afslutter et langvarigt samarbejde med Egyptair om codeshare til Cairo og sender i stedet passagererne afsted med Lufthansa via Frankfurt.

SAS tilpasser kapaciteten

Belægningen i SAS-flyene faldt dramatisk i januar til 63,9 procent, og det på trods at, at SAS på forhånd havde tilpasset den totale kapacitet.

USB-stik på vej i SAS Boeing 737

SAS er i gang med at udrulle USB-stik i sæderne på de ældre fly af typen Boeing 737 og Airbus A320. Alle A320neo har nye kabiner med USB-stik.

Ikke komplet Plus-produkt med SAS fra Aarhus

SAS markedsfører lounge-adgang og Fast Track inkluderet i Plus-billetter på syv udenlandske ruter fra Aarhus Lufthavn. Men ydelserne findes ikke.

SAS tvunget til at flytte generalforsamling

SAS har endnu ikke fundet afløseren for Fritz Schur på formandsposten i selskabets bestyrelse, og derfor må generalforsamlingen udsættes en måned.

Fritz Schur: Truende SAS-konkurs var ikke fup

Den afgående SAS-bestyrelsesformand Fritz Schur fastholder, at SAS i slutningen af 2012 var timer fra konkurs. Der var allerede bestilt tid hos dommeren.