- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Vælg den rigtige Heathrow-lounge

Terminal 2 i London Heathrow-lufthavnen er hjemsted for Star Alliance selskaberne. Der findes tre lounges for alliancens rejsende, men hvilken bør man vælge?

I juni måned åbnede London Heathrow Terminal 2, kaldet ”The Queen’s Terminal”, efter flere år med renovering. I månederne herefter flyttede alle Star Alliance selskaber, der flyver ind og ud af London-lufthavnen, ind i den nye terminal. Nu er alle stjerne-medlemmer på plads og tre af selskaberne i alliancen opererer lounges. Det store spørgsmål er dog hvilken man bør vælge, hvis man skal med SAS tilbage til København eller af andre årsager har ventetid at fordrive i den nye terminal. CHECK-IN.dk har besøgt dem alle – og det oplagte valg er måske ikke det bedste.

Ingen SAS lounge
Lufthavnen er Europas største med 72 millioner passagerer årligt. Ud over de mange rejsende til og fra London, håndterer lufthavnen årligt godt 26 millioner transit passagerer, der skal videre efter en mellemlanding i London. I den gamle Terminal 3 havde SAS sin egen lounge, men i den nyåbnede terminal skal man som SAS-passager med SAS Plus-billet eller Gold eller Diamond-kort, benytte de lounges, som et af selskabets samarbejdspartnere i Star Alliance driver. Ved check-in i SAS-skranken blev Lufthansas lounge angivet, som den man kunne benytte. Men der findes faktisk flere valg end det oplagte.

United
Amerikanske United har investeret i en meget stor lounge i terminal 2B. Denne ligger godt nok cirka 12 minutters gang fra terminal 2A, hvor SAS-flyene normalt afgår fra. CHECK-IN.dk’s udsendte har tidligere besøgt United lounges i USA og var ikke specielt imponeret. Loungen i Heathrow ligger helt oppe i den anden ende af skalaen – på den positive side.

Et Star Alliance Gold Card (eksempelvis SAS EuroBonus Guld-kort) giver adgang for den rejsende og en gæst. Det første der møder gæsterne, når man kommer ind, er den enorme betjente bar, hvor man kan få serveret alt fra fransk champagne til de mest delikate cocktails. Masser af siddepladser, alle med udtag for strøm eller USB stik. Behaglige møbler og stilfuldt design. Stort udvalg af varme retter, frisk brød, salater og desserter. Har man tiden er det absolut besøget værd.

Air Canada
Loungen til det canadiske selskab ligger ligesom som Uniteds lounge i terminal 2B og kriterierne for at komme ind er de samme.

Størrelsesmæssigt er den noget mindre end Uniteds lounge. Interiør og design er noget af det mest stilfulde jeg har set og man føler sig virkelig tilpas i loungen. Selv om flere af væggene er dækket af marmor har loungen en blød og afdæmpet lyd og atmosfære. En lille bar betjenes af en servicemindet bartender, der disker op med hvad man ønsker, eller kommer med anbefalinger. Stor buffet med flere varme retter, salater, friskbagt kage og cookies kan fylde selv den mest sultne mave.

Lufthansa
Lufthansas lounge ligger i terminal 2A, som betjener de fleste europæiske afgange som eksempelvis SAS, Lufthansa, Swiss og LOT.

Her opererer man med to afdelinger, en business lounge, og en Senator lounge forbeholdt guldkort-indehavere eller højere status. Størrelsesmæssigt placerer den sig mellem de to øvrige lounges. Denne lounge er også ny, men bærer ikke samme præg af den nytænkning og designmulighed man har, når man står for at lave en helt ny lounge, som de to nordamerikanske selskabers lounges. Design og interiør følger samme opskrift som Lufthansas øvrige lounges med læderstole og store åbne siddeområder – uden den samme intimitet som i de to øvrige lounges i terminalen.

Udvalg af mad drikke er godt – specielt i Senator-afdelingen, hvor kokken udover varme retter, også byder på hjemmelavede chokoladetrøfler. Baren er selvbetjent og med et langt mindre udvalg end hos United og Air Canada.

Hvad skal man vælge
Ved mit sidste besøg i terminal 2 var jeg rejsende med SAS og fik oplyst ved check-in, at jeg kunne benytte Lufthansa-loungen. Her savner jeg, at den rejsende bliver oplyst om de øvrige alternativer.

Personlig vil jeg anbefale rejsende der har tiden og adgangsmuligheden – minimum halvanden time inden afgang at tage gåturen til terminal 2B og benytte loungen tilhørende United eller Air Canada. Begge disse har langt bedre plads, personlig barservice og ikke mindst mere tiltalende design og atmosfære. Skal jeg spidse min anbefaling endnu mere til, vil jeg udpege Air Canada som personlig favorit.

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.

Billeder fra de tre lounges. Fra toppen Air Canada lounge, United lounge og Lufthansa lounge. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)