VIA Travel går i front med rejselivselever

Erhvervsrejsebranchen har gennem flere år forsømt at uddanne nye elever til branchen. Nu er VIA Travel gået i front og har i år ansat fem elever, der skal gennemføre rejselivsuddannelsen. Konkurrenten BCD Travel har p.t. ingen elever under uddannelse.

Det har altid været velkendt i erhvervsrejsebranchen, at investering i fremtiden bedst muligt sker gennem uddannelse af elever til det stærkt specialiserede fagområde.

Men igennem de senere år har den teknologiske udvikling betydet, at behovet for specialuddannede medarbejdere indenfor erhvervsrejsebranchen er blevet stærkt reduceret.

Derfor har der været uddannet meget få rejsekonsulenter i erhvervsrejsebureauerne i forhold til tidligere.

Men nu har et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer besluttet at gøre noget ved sagen. I år har VIA Travel ansæt fem elever, der skal gennemføre den 2-årige rejselivsuddannelse.

På hovedkontoret i Meldahlsgade i København er der ansat to rejselivselever, mens de jyske afdelinger i Aarhus, Fredericia og Odense også har elever under uddannelse.

”Det er dejligt igen at kunne byde velkommen til et nyt hold af unge mennesker – dels fordi de er et frisk pust – men også fordi det er en indikation af, at branchen er på vej op igen,“ siger Sys Hansen, der er administrerende direktør i VIA Travel.

VIA Travel har ligesom flere af de andre store erhvervsrejsebureauer historisk en lang tradition for at uddanne elever til rejselivsfaget. Men eleverne anno 2011 er mere teknologi-orienterede end tidligere tiders elever.

“De unge er vokset op med teknologien som en naturlig del af deres hverdag – og derfor forventer vi, at de er fulde af krav, forventninger og ideer til de opgaver og udfordringer de vil møde i Rejselivsuddannelsen og i det daglige arbejde i VIA Travel“.

Håber at kunne ansætte elever

VIA Travel forventer, at 4 ud af 5 typisk får varig beskæftigelse hos bureauet efter endt elevuddannelse. Ikke nødvendigvis som rejsekonsulent, men også i stillinger indenfor salg, key account og supply.

Et af de erhvervsrejsebureauer, der også har stolte traditioner for elevansættelser erBCD Travel med afdelinger i København, Aarhus, Aalborg og Odense.

“Vi hari øjeblikket ingen elever ansat. Men vi er i gang med at budgettere for 2012 og håber at vi igen kan ansætte elever,“ siger Per Markussen, der er Vice President, Nordic hos BCD Travel.

Det har ikke været muligt atfå en kommentar til elevsituationen fra Carlson Wagonlit Travel, der er Danmarks største erhvervsrejsebureau.