Kabineansatte i Lufhansa-gruppen (Foto: Lufthansa)

Vil ansætte 3.000 nye medarbejdere i 2017

Lufthansa-gruppen vil i 2017 ansætte flere end 3.000 nye medarbejdere. Med 37.000 ansatte er Lufthansa den største arbejdsgiver i Frankfurt og delstaten Hessen.

Den konstante vækst i luftfarten kræver flere ansatte. I hvert fald i luften. Lufthansa har netop meddelt, at man i 2017 forventer at ansætte flere end 3.000 nye medarbejdere i gruppens selskaber, og heraf er alene 1.400 nye kabinemedarbejdere, som skal ansættes på Lufthansas baser Frankfurt og München.

Samlet set vil 2.200 af i alt 3.000 nye medarbejdere skulle ansættes i gruppens flyvirksomheder, mens de øvrige jobtilbud findes i andre beslægtede funktioner. Antallet svarer nogenlunde til det samme som i 2016, hvor Lufthansa tog nye metoder i brug udover de traditionelle rekrutteringsforløb. Det betød blandt andet, at der blev afholdt jobcastings i seks tyske byer, og det blev mødt med stor interesse. Flere end 2.000 deltog i castings, og næsten 6.000 var på plads ved de fast ansøgningsdage i Frankfurt. Herfra blev en ud af tre efterfølgende ansat i virksomheden.

En af disse var Sandra Albrecht, der i sommer var til jobcasting i Mainz.

“Jeg har altid ønsket at arbejde hos Lufthansa, og jeg har altid drømt om at blive stewardesse. Jeg kan slet ikke fatte, at jeg var så heldig,” udtaler Sandra Albrecht i en pressemeddelelse.

100.000 ansøgninger om året
Det er ikke blot flyvende personale, at der er brug for. Flere fly i luften kræver også flere mennesker til at vedligeholde dem. Det betyder blandt andet, at Lufthansa Technik skal ansætte 450 nye medarbejdere i forskellige afdelinger, ligesom Austrian Airlines vil ansætte flere end 300 medarbejdere til kabinen, cockpittet og check-in.

Med 37.000 ansatte er Lufthansa i dag den største arbejdsgiver i Frankfurt samt i delstaten Hessen.

Lufthansa-gruppen lægger stor vægt på at få unge mennesker ind i virksomheden. Derfor vil 250 elever og trainees blive tilbudt et uddannelsesforløb i luftfartskoncernen, hvor der kan vælges mellem ni forskellige uddannelser samt 34 kortere uddannelsesprogrammer som eksempelvis værktøjsmager, flyassistent, cateringmedarbejder eller fragt- og logistiskmedarbejder.

“Lufthansa er en af de mest attraktive arbejdsgivere i Tyskland og førstevalg blandt mange ansøgere. Sidste år modtog vi flere end 100.000 ansøgninger via vores karriereportal, hvilket vi er meget stolte over. Derfor glæder det os, at vi kan byde flere end 3.000 nye medarbejdere velkommen i år,” siger Carsten Spohr, der er koncernchef for Lufthansa-gruppen.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa-gruppen vil ansætte 4.000 i 2016

Lufthansa vil ansætte 1.650 nye medarbejdere

KLM vil ansætte 500 flyvende medarbejdere

Letter vil ansætte 1.000

SAS vil masseansætte piloter

x

Læs Også

Automatisk check-in hos Lufthansa

Lufthansa har indført automatisk check-in, så flyselskabets passagerer fremover modtager boardingkortet direkte på deres smartphone og dermed sparer tid i lufthavnen.

Lauda overtager NIKI for næsen af IAG

Niki Lauda vinder anden budrunde og aftager dermed flyselskabet NIKI, som han har grundlagt, selv om luftfartskoncernen IAG ellers i første omgang havde sikret sig det østrigske selskab.

Hurtig adgang til indenrigsfly i München

Lufthansa har introduceret ’SmartDepart’ i Münchens lufthavn for at undgå lange ventetider for indenrigspassagerer i security og frem til gates.

Sparekrav til Alitalia før Lufthansa vil købe

En gennemgribende omstrukturering er en nødvendighed for Alitalia, før Lufthansa Group vil være klar til en overtagelse.

Udvidet service for gæster i Lufthansa-lounges

Lufthansa har styrket sit lounge-produkt i lufthavnene i Frankfurt og München, således at passagererne får adgang til en portal med separate tjenester.

Østrigske NIKI er gået konkurs

Lufthansa har trukket sit tilbud tilbage om at overtage Airberlin-datterselskabet NIKI, og nu har det østrigske flyselskab indstillet flyvningerne.