airBaltic i Riga. (Foto: airBaltic)

VM løftede airBaltics Rusland-ruter

Lettiske airBaltic havde 30 procent flere passagerer på sine ruter til Rusland under VM i fodbold i juni og juli. Mange af dem fløj fra København via Riga.

Det lettiske flyselskab airBaltic fløj med over 60 000 passagerer til og fra sine fem destinationer i Rusland i løbet af slutrunden i VM i herrefodbold, som blev afholdt i en række russiske byer i juni og juli.

De over 60.000 passagerer på airBaltic-ruterne fra Riga til Moskva, Skt. Petersborg, Kaliningrad, Sochi og Kazan i Rusland under VM-slutrunden fra 15. juni til 16. juli er 30 procent flere end i samme periode sidste år.

“Riga fungerer som en fremragende gateway mellem Europa og CIS-landene (landene i det tidligere Sovjetunionen, red.) og vice versa. Da vi udfører over 60 ugentlige ruteflyvninger til Rusland, vil airBaltic i mange tilfælde være det selskab, der tilbyder de hurtigste forbindelser mellem de russiske byer og EU,” siger Martin Gauss, der er koncernchef i airBaltic.

18 ekstra fly under VM
På grund af den øgede efterspørgsel under verdensmesterskabet tilføjede airBaltic 18 ekstra flyvninger til det oprindelige trafikprogram på ruterne fra Riga til Moskva, Kazan, Kaliningrad og Sochi i perioden fra 15. juni til 16. juli.

I løbet af VM var næsten 70 procent af passagererne på selskabets fly til og fra Rusland transferpassagerer, som fløj videre fra Riga til nogle af airBaltics over 70 destinationer i Europa, Skandinavien, Centralasien og Mellemøsten.

Flest transferpassagerer fra København
Størst var trafikken af passagerer til og fra Rusland via Riga fra København, Paris, London og Stockholm. AirBaltic flyver tre gange dagligt mellem København og Riga og fire gange dagligt mellem Stockholm Arlanda og Riga.

AirBaltic har en flåde på 32 fly, som består af 11 Boeing 737, ni Airbus A220-300 og 12 Bombardier Q400 NG.

Relaterede artikler:

Flyruterne til landsholdets russiske VM-byer

AirBaltic køber 30 nye fly

Rekordoverskud hos airBaltic