Airbus A320-200 fra Vueling. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Vueling trækker sig fra Málaga-rute

IAG-selskabet Vueling stopper i slutningen af november med at flyve mellem Málaga og København og overlader dermed initiativet til fire konkurrenter.

Den 31. oktober 2012 åbnede det spanske lavprisflyselskab Vueling en rute mellem Málaga og København. Det skete i kølvandet på konkursen i Spanair tidligere samme år, hvor mange selskaber fik travlt med at lukke hullerne efter det tidligere SAS-ejede flyselskab.

Vueling lagde ud med to ugentlige afgange, og ved starten af sommertrafikprogrammet i 2013 fik ruten karakter af helårsrute og fik dubleret fra to til fire ugentlige afgange.

Frem til og med den 24. november flyver Vueling stadig fire gange om ugen på Costa del Sol-ruten, men herefter er det slut. Vueling har besluttet at indstille ruten, der har været opereret med 180 sæders Airbus A320-200.

Fire konkurrenter
Da Vueling for mere end seks år siden gjorde sin entré på ruten, hed konkurrenterne SAS og Norwegian. Dengang udbød de tre selskaber omkring 20 ugentlige afgange mellem København og Málaga i højsæsonen. 

I dag ser konkurrencesituationen dog lidt anderledes ud. Vueling har frem til rutelukningen måttet kæmpe med både SAS, Norwegian, Ryanair og Primera Air. I modsætning til sommeren 2012, hvor der var 20 ugentlige afgange i hver retning, så har de fire konkurrenter tilsammen omkring 40 ugentlige afgange i det kommende vintertrafikprogram og et noget højere antal om sommeren.

Paris-rute omlægges
Vueling har gennem tiden forsøgt sig med flere ruter til København. Selskabet flyver stadigvæk til København fra Barcelona, Firenze og Paris, mens ruten fra Rom til København ikke længere eksisterer.

Paris-ruten bliver i øvrigt i 2019 omlagt fra Orly-lufthavnen til Charles de Gaulle Airport. Hidtil har Vueling fløjet dagligt mellem Orly og København, men i næste års sommertrafikprogram bliver det fem ugentlige flyvninger mellem Paris-CDG og København.

Udover ruterne til København flyver Vueling i sommertrafikprogrammet to gange om ugen mellem Barcelona og Aalborg.

 

Relaterede artikler:

Vueling lukker tre baser

Vueling åbner ruter fra Rom til Skandinavien

Vueling vil flyve fra CPH til Paris

Vueling har appetit på mere dansk

Vueling fordobler på København-Málaga rute