Informationschef i Widerøe, Catarina Solli, ser frem til samarbejdet med Billund. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Widerøe-entré kan føre flere Norges-ruter med sig

Åbningen af en helårsrute fra Billund til Bergen kan give lufthavnen mulighed for flere direkte ruter til Norge, og begge lufthavne kan blive hub for Widerøe.

Mandag kunne Widerøe sammen med Billund Lufthavn fejre åbningen af en helårsrute mellem Bergen og Billund. De tre ugentlige afgange til Norges næststørste by har et estimeret passagergrundlag på 35.000 årlige passagerer, og nu ser lufthavnen og det norske regionale flyselskab allerede regningen til et større samarbejde fremover.

Bergen og Billund som hub
Ruten mellem Billund og Bergen vil i sommerperioden bæres af de mange norske turister der besøger Legoland, og andre attraktioner i området. Widerøe ser på længer sigt på muligheder hvor lufthavnene i Billund og Bergen kan spille rollen som en hub, men også med direkte trafik fra det tyske marked.

”Vi forventer meget af vores nye rute, og er godt i gang med aktiviteter for at understøtte ruten. Vi opsøger erhvervslivet i Vestdanmark, og samtidig laver vi i det norske marked familiepakker der inkluderer fly, ophold og adgangsbillet til Legoland. På sigt ser vi også muligheder for, at lufthavnene i Bergen og Billund kan spille en rolle som et hub videre ud i Norge eller til andre internationale destinationer. Det nordlige Tyskland ligger også indenfor rækkevidde af Billund”, siger Catarina Solli, informationschef i Widerøe, til CHECK-IN.dk i forbindelse med åbningen af den nye rute.

Informationschefen henviser blandt andet til Widerøes store netværk i Norge, hvor selskabet betjener 42 lufthavnene – en række med direkte afgange fra Bergen.

”I den modsatte retning har Billund også mange afgange ud i verden der kan være interessante for vores passagerer”, fortsætter Catarina Solli. Widerøe har på ruten til og fra Bergen codeshare med Finnair, der ligeledes flyver fra Billund til sit hub i Helsinki. Catarina Solli afviser ikke flere codeshare-samarbejdsaftaler.

Lufthavnsdirektør i Billund lufthavn Jan Hessellund (t.v.) og marketingchef Jesper Klausholm ønskler flere ruter til Norge. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Ønsker flere destinationer i Norge
Flere norske ruter har længe været et strategisk ønske for Billund lufthavn. Norges to største byer, Oslo og Bergen, betjenes fra Billund, men lufthavnen lægger ikke skjul på at flere destinationer er på ønskelisten.

”Konkret vil vi ikke sætte navn på destinationer, men vi håber selvfølgelig at det nye samarbejde med Widerøe kan give grobund for flere direkte ruter til Norge”, fortæller marketingchef i Billund lufthavn, Jesper Klausholm, til CHECK-IN.dk.

Marketingchefen holder kortene tæt på hånden, i forhold til hvilke lufthavne, der er på ønskesedlen, men Billund indgik blandt andet i 2011 et samarbejde med Trondheim lufthavn Værnes om, at etablere en rute mellem lufthavnene, med et grundlag på dengang 10.000 årlige passagerer. Jesper Klausholm ønsker ikke, at kommentere ovenfor CHECK-IN.dk, om man fortsat arbejder på det.

”Konkurrencesituationen på det vestdanske marked er betydeligt forandret siden 2011”, siger Jesper Klausholm.

”Rightsizing” er nøgleordet
Hos Widerøe er man også positive over for tanken om et større samarbejde med Billund lufthavn.

”Vi har haft et fantastisk samarbejde omkring opstarten af Bergen-Billund ruten, og det vil vi selvfølgelig tage i betragtning i vores videre ekspansion. Men vi ønsker ikke at uddybe hvad vi konkret arbejder på i forhold til ruteudvikling, hverken på det norske eller internationale marked. Vi følger kontinuerligt rejsemønstre, men udelukker ikke flere ruter til Billund., siger Celine Solli.

”Indfasningen af vores nye jetfly (tre Embraer E190-E2, red.) giver mulighed for at lancere og prøve nye ruter da vi nu har flere fly, og længere rækkevidde. Overordnet er vores nøgleord ”rightsizing”, hvor det handler om at sætte den rette størrelse fly ind på nye og eksisterende ruter. Det giver rum for at teste nye ruter, og vi er ikke bange for at igangsætte nye initiativer,” uddyber Catarina Solli.

Widerøe har i dag en flåde på 45 fly bestående af Bombardier Dash-8 i serierne 100/200/300 og 400 samt Embraer E190-E2 med en kapacitet fra 39 til 114 sæder. Widerøe har fået leveret tre Embraer-fly og har option på yderligere 12 fly af samme type.

 

Relaterede artikler

Fuldt hus på første Widerøe-flyvning til Billund

Widerøe har fået leveret første Embraer-jet

Efterlyses: Flyrute fra Billund til Trondheim

Widerøe kommer til Billund Lufthavn

Norsk Widerøe-udfordrer indstiller driften

Norwegian og Widerøe i nyt samarbejde