Airbus A320-200 fra Wizz Air.

Wizz Air med første rute til Centralasien

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air fortsætter den massive ekspansion. Fra juni måned vil selskabet flyve til Astana i Kasakhstan.

Europas hurtigst voksende lavprisflyselskab er ungarske Wizz Air, der konstant øger med nye ruter fra Cental- og Østeuropa. Nu vil flyselskabet bevæge sig længere østpå ud over Europas grænser og til Kasahkstan i Centralasien.

Det sker den 8. juni i år, når Wizz Air åbner en rute fra Budapest til Astana med to ugentlige afgange. Dermed bliver Astana den 11. destination, som selskabet i år vil åbne fra hovedbasen i Budapest, hvorfra der således fremover bliver direkte flyforbindelse til 62 byer i og udenfor Europa.

At Wizz Air har valgt Astana som første destination i Centralasien hænger naturligt sammen med, at den internationale verdensudstilling Expo 2017 i år foregår i Astana, hvor der forventes op imod tre millioner besøgende fra 10. juni til 10. september. Det ungarske lavprisflyselskab vil formentlig bruge udstillingen og den forventede store trafik i forbindelse hermed til at skabe et grundlag for en bæredygtig helårsrute.

xx
Wizz Air, der har overtaget rollen som ultra-lavprisflyselskab efter Ryanair, har i dag 11 fly på to ungarske baser i Budapest samt i Debrecen, der er Ungarns næststørste by.  I 2016 fløj 3,7 mio. passagerer med  Wizz Air til og fra Ungarn, hvilket er mere end noget andet flyselskab nogensinde har transporteret på ungarske ruter, herunder MALÉV Hungarian Airlines, der gik konkurs i februar 2012. Samlet tilbyder Wizz Air 68 ruter fra Budapest og Debrecen til destinationer i 29 lande.

“Som Ungarns de-facto nationale flyselskab er vi stolte over at kunne præsentere en ny rute fra Budapest til Astana. Hermed får vi mulighed for at skabe forbindelse mellem hovedstæderne i Ungarn og Kasahkstan, og vi forventer at denne rute vil bidrage betydeligt til udviklingen af økonomien og forretningsforbindelserne mellem de to lande, og at den samtidig vil tiltrække et stort antal besøgende til begge byer, hvilket kan stimulere turismen,” udtalte Wizz Airs koncernchef Jószsef Váradi i forbindelse med præsentationen af den nye rute.

Wizz Air transporterede i 2016 i alt 22,8 mio. passagerer og er således et af Europas femten største flyselskaber. Selskabet flyver til København Lufthavn fra Skopje og Sofia og senere i år også fra Kiev. Til Billund Lufthavn tilbyder Wizz Air seks ruter fra henholdsvis Bukarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Tuzla, Vilnius og Warszawa.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air med 230-sæders fly på to danske ruter

Wizz Air ind på Lufthansas hjemmebane

Wizz Air toppede lavprisvæksten i 2016

Ny Wizz Air-rute til Københavns Lufthavn

Billund Lufthavn får rute til Warszawa

x

Læs Også

Ny rute fra København til Transsylvanien

Fra juni næste år bliver det muligt at flyve direkte med Wizz Air fra København til Sibiu, der er en af de rigeste byer i Rumænien.

Wizz Air med flyordre på 110 milliarder kroner

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air har bestilt 146 nye fly, hvoraf halvdelen er A320neo og den anden halvdel A321neo.

Ungarsk lavpris er ineffektivt og kaotisk

ANMELDELSE: En flyvning med Wizz Air fra Billund til Vilnius afslører et flyselskab, der mangler effektivitet, og hvor lavpris fuldt ud svarer til lav service.

Flyselskab giver rabat ved forsinkelser

Hos det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air kan man for et lille tillæg få 750 kroner i rabat, hvis flyafgangen forsinkes med mere end en time.

Wizz Air udvider med 50 procent i CPH

I sommertrafikprogrammet 2018 øger Wizz Air fra otte til 12 ugentlige afgange fra Københavns Lufthavn.

Fly til Billund fik motorproblemer

Wizz Air måtte søndag aften opgive at gennemføre en flyvning fra Bukarest til Billund, da flyet afbrød starten med gnister fra den ene motor.