Airbus A321-200 fra WOW air.

WOW air åbner til endnu en New York-lufthavn

Islandske WOW air har stor succes på ruten til Newark-lufthavnen i New York og udvider derfor med daglige afgange til John F. Kennedy International Airport.

Et stadig stigende antal europæiske rejsende vil have en bid af The Big Apple.

Det har det islandske flyselskab WOW air efterhånden indset med ruten fra Keflavik til New Yorks Newark-lufthavn sydvest for den amerikanske metropol.

WOW air har derfor besluttet at udvide trafikprogrammet fra sommeren 2018, når flyselskabet påbegynder flyvninger fra Keflavik til John F. Kennedy International Airport på Long Island – lidt sydøst for Manhattan. Det samlede antal ugentlige flyvninger til og fra New York vil herved nå op på 20 afgange – næsten en fordobling af det hidtidige antal.

JFK-lufthavnen ligger i Jamaica-området af Queens og er New Yorks primære lufthavn. Den havde knap 59 millioner årlige passagerer i 2016, og det gør den til USA’s travleste på antal internationale passagerer – og landets femtetravleste på det samlede antal rejsende.

”Hidtil er vores fly til New York landet i Newark-lufthavn, men vi oplever, at interessen for byen og området er så stor, at vi sætter frekvens på ruten op. Fremover vil vi flyve 20 gange ugentligt mellem København og New York, hvor en tredjedel af dem bliver til JFK,” siger Skuli Mogensen, der er ejer og stifter af WOW air.

Flyver til 16 lufthavne i Nordamerika
Ruten til JFK-lufthavnen ved New York igangsættes den 26. april 2018, og WOW air vil betjene ruten dagligt i perioderne april til juni og igen fra september til oktober. Der flyves med Airbus A321-200 med plads til 220 passagerer.

De første destinationer i Nordamerika lancerede WOW air i 2015, hvor flyselskabet oprettede ruter til Boston, Washington, Montreal og Toronto. Senere blev Los Angeles og San Francisco føjet til rutenetværket, inden man i november 2016 åbnede ruten til Newark-lufthavnen som den syvende destination på trafikprogrammet.

Sidenhen er der komet flere ruter til og senest har WOW air præsenteret Detroit, Cleveland, St. Louis, Cincinatti og Dallas/Fort Worth som nye destinationer. Icelandair kan dermed se frem til yderligere konkurrence til New York, idet det største islandske flyselskab primært flyver til JFK-lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

WOW air presset væk af Norwegian

WOW air vil have 10 procent af det transatlantiske marked

Ny rute fra Norden til New York-Newark

WOW air vil flyve til Long Island

Islændinge kæmper om Dublin-trafik

x

Læs Også

Syv timers flyvning på A320-rute

Verdens formentlig længste rute med Airbus A320 udgår fra en nordisk lufthavn, hvilket også er tilfældet med den nok længste Boeing 737-rute.

Endnu en sæson med usikkerhed om Delta-flytype

Delta Air Lines ser foreløbigt ud til at skulle benytte 226-sæders Boeing 767-300ER på sommerruten mellem New York-JFK og København.

Tre nye flyselskaber på en uge

Miraklet på Island vil ingen ende tage. I løbet af en uge har tre nye flyselskaber meldt deres ankomst til vulkanøen i Nordatlanten.

American Airlines vender tilbage til Norden

Oneworld-selskabet American Airlines vil fra den 7. juni næste år udfordre Icelandair og WOW air på ruten mellem Dallas og Reykjavik, og der er udsigt til et regulært blodbad.

WOW air indsætter større fly på København

Det islandske lavprisflyselskab WOW air øger i sommertrafikprogrammet 2018 sædekapaciteten mellem Reykjavik og København.

Tredje daglige KLM-rute til New York

Fra slutningen af marts næste år bliver det muligt at flyve med KLM´s Dreamliner til New York-JFK som en tredje daglig frekvens fra Schiphol-lufthavnen.