Kropsscanner i Amsterdam Schiphol Airport (Foto: Schiphol Airport)

Dette kan man se med kropsscanneren

Mange er utrygge ved kropsscannerne i lufthavnenes sikkerhedskontrol. Amsterdam-Schiphol løfter nu sløret for, hvad kontrollørerne kan se på skærmen.

Mange mennesker har efterhånden oplevet at stille sig ind i en stor kropsscanner lavet af glas med armene hævet over hovedet, spredte ben og set direkte ind i et kamera.

De få sekunder, man står i kropsscanneren, kan for nogle føles grænseoverskridende og ubehageligt, men det er en uundgåelig del af et sikkerhedstjek.

Hvis man har undret sig over, hvad der egentlig dukker op på skærmen hos sikkerhedsfolkene, giver Amsterdam Schiphol Airport i Holland nu et indblik i kropsscanner-tjekket.

Skærmbillede fra kropsscanner i Amsterdam Schiphol Airport (Foto Schiphol Group)

På computerskærmen, hvortil kropsscanneren sender informationer, kan sikkerhedsfolkene se en grå silhuet af passagererne forfra og bagfra. Hvis der er steder, som må tjekkes manuelt, bliver det indikeret med et gult område på den grå silhuet.

Ufarlige millimeterbølger
Kropsscanneren anvender millimeterbølger, som går gennem tøjet, men bølgerne bliver reflekteret på hud og på materialer som metal, plastik og træ. Hvis man for eksempel har glemt at smide sit bælte, vil scanneren højst sandsynligt registrere det og sende signal til computeren, der registrerer det med en gul markering.

Der bliver ikke taget billeder af de rejsende, og man skal heller ikke være bekymret for, at kropsscanneren kan registrere nøgenhed eller se gennem kroppen.

I et studie fra TNO (the Netherlands Organisation for Applied Scientific Research, red.) fremgår det desuden, at kropsscannerens millimeterbølger ikke er skadelige for helbredet. Heller ikke hvis man er gravid eller har en pacemaker indopereret i kroppen.

Hvis man stadig er mistænksom over for den store kropsscanner, er der altid mulighed for at bede om en manuel kropsvisitering.

 

Relaterede artikler:

Fik tre knive gennem sikkerhedskontrollen i CPH

CPH: Behold bæltet på

Slipper ikke for kropsvisitation

CPH: Her er alternativet til kropsvisitation

Københavns Lufthavn stopper kropsvisitering

x

Læs Også

Oslo Lufthavn indfører kø-måling fra CPH

Lufthavnene i Oslo og Stavanger vil slutte sig til fem andre nordiske lufthavne, der benytter kø-teknologi fra nordjyske virksomhed.

Punktligt og rimeligt med KLM til Aalborg

ANMELDELSE: KLM via Amsterdam til Aalborg er et godt og strømlinet produkt, der levede op til forventningerne.

Fly til Billund måtte returnere

Et KLM-fly fra Amsterdam med plads til 70 passagerer måtte tidligere i dag vende om på en flyvning til Billund. Et reservefly landede kl. 16.30.

KLM vender tilbage til Mumbai

Amsterdam får to Mumbai-ruter, når KLM til oktober vender tilbage til verdens ottendestørste by.

KLM og Schiphol i åben krig

Normalt er der fælles fodslag mellem KLM og Amsterdam Schiphol-lufthavnen. Men lange køer i sikkerhedskontrollen i Schiphol har vendt op og ned på det.

Passagerkaos i Amsterdam-Schiphol

KLM anbefaler passagererne at møde op i Amsterdams Schiphol-lufthavn tre timer før afgang mod tidligere to timer på grund af udsigten til lange køer.