Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: Norwegian)

Dreamliner atter i luften efter sikkerhedslanding

Et Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner fly er efter fem døgn på jorden atter i luften, efter at det sikkerhedslandede i Københavns Lufthavn.

Der var mange i området omkring Amager, der i lørdags var vidne til, at et Boeing 787-8 Dreamliner-fly fra Norwegian fik problemer få minutter efter starten fra Københavns Lufthavn. Der lød nemlig et højt knald fra den højre motor efterfulgt af en lang stikflamme, hvilket mange observerede.

Det store langdistancefly med registreringen LN-LND skulle lørdag eftermiddag kl. 16.50 som rutenummer DY7209 flyve et par hundrede passagerer fra København til Bangkok. Flyet lettede fra Københavns Lufthavn kl. 16.47, og motorproblemerne indtraf i en højde på 2.850 fod, eller hvad der svarer til omkring 870 meter.

Flyet fortsatte herefter opstigningen til 5.850 fod (1.785 meter, red.), hvorefter piloterne begyndte dumpe flybrændstof, så flyets vægt kunne blive reduceret inden den efterfølgende sikkerhedslanding i Københavns Lufthavn, da højre motor var lukket ned, og flyet derfor skulle lande på blot en motor, hvilket der som udgangspunkt ikke er nogen fare ved.

Efter at have cirklet i omkring 50 minutter, var Dreamliner-flyet på jorden igen kl. 17.37, og de mange brand- og redningskøretøjer, der holdt klar ved landingen, kunne returnere til lufthavnens brandstation, da landingen forløb planmæssigt.

DY7209 fra CPH til BKK den 20. maj, hvor flyet måtte returnere til CPH efter en motorfejl. (Grafik: FlightRadar24)

Fem døgn ufrivilligt i hangar
De omkring 200 passagerer ombord på flyet blev tilbudt indlogering på hotel samt adgang til en ny afgang med et reservefly den følgende formiddag. Reserveflyet var et helt splinternyt fly 787-9 med plads til 344 passagerer og den afdøde danske forfatter Karen Blixen på halen, og turen til Bangkok var blot den 10. kommercielle flyvning.

“Det var en teknisk fejl, og landingen foregik helt udramatisk. Passagererne har ikke på noget tidspunkt været i fare,” sagde vagthavende informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson fra Norwegian til flere danske medier om hændelsen.

Uheldsflyet er nu atter på vingerne efter at have tilbragt hele ugen i en hangar i Københavns Lufthavn.

“LND er nu tilbage i drift,” bekræfter kommunikationsrådgiver Tonje Næss fra Norwegian.

Torsdag eftermiddag satte Dreamliner-flyet således kursen mod Fort Lauderdale fra Københavns Lufthavn, inden det fortsætter på en tur til Paris fra den amerikanske solskinsstat.

 

Relaterede artikler:

Norwegian-fly skadet i Københavns Lufthavn

Tre Norwegian-fly ramt af lynet

Norwegian-fly spærrede bane i fire timer

Norwegian-kaptajn roser sikkerhedskultur

Ekspert: Flypassagerer var ikke i fare

x

Læs Også

Første Boeing MAX 8-fly i København

Norwegian har siden i søndags benyttet de splinternye Boeing 737 MAX 8 på udvalgte afgange mellem Oslo og København.

Orkan-aflysninger rammer 5.000 Norwegian-kunder

Norwegian er et af de flyselskaber, der er blevet hårdt ramt af orkanen Irmas hærgen, og indtil videre er 20 afgange aflyst og omkring 5.000 passagerer er berørt.

Norwegian og SAS aflyser Florida-flyvninger

Orkanen Irma skaber store problemer, og Norwegian og SAS aflyser samtlige Florida-flyvninger i de kommende dage, hvilket vil berøre omkring 2.000 skandinaviske passagerer.

Næsten tre millioner flere lavprispassagerer

Europas fire største lavprisflyselskaber fløj med 2,9 mio. flere passagerer i august, og Norwegian var det selskab, der fik færrest nye passagerer.

Norwegian: Vi har taget 140 piloter fra Ryanair

Michael O´Learys dommedagsprofetier om Norwegian kan hænge sammen med, at Ryanair-chefen er ærgerlig over, at Ryanair-piloter flygter til Norwegian.

Ryanair-chef forudser Norwegian-konkurs

Norwegian er i så alvorlige økonomiske problemer, at flyselskabet formentlig ikke eksisterer om et år, hævder Ryanair-chefen Michael O’Leary.