Foto: Andre Wadman / Wikimedia Commons.

KLM vender tilbage til Costa Rica

KLM genåbner rute til Costa Rica, som blev lukket for næsten 20 år siden. Landets præsident jubler over udsigten til flere europæiske turister.

Efter næsten 20 års fravær vender KLM tilbage til Costa Rica i Mellemamerika, når det hollandske flyselskab til oktober en rute til Juan Santamaría International Airport, der betjener Costa Ricas hovedstad San José – ikke at forveksle med San Jose i den amerikanske delstat Californien.

Fra den 31. oktober frem til den 25. marts næste år, vil KLM to gange om ugen flyve mellem Amsterdam Schiphol og Juan Santamaría International Airport. Det vil selskabet gøre med et af sine nye Boeing 787-9 Dreamliner fly.

KLM fløj til San José frem til marts 1998. Dengang var der tale om en trekantrute Amsterdam – Panama – San José, som til sidst blev opereret tre gange om ugen med MD-11 langdistancefly.

Stigende interesse
Der vil være afgang fra Amsterdam tirsdag og fredag kl. 15.25 med ankomst i San José klokken 20.05. Præcis to timer senere sætter flyet næsen hjemad mod Amsterdam, hvor det lander kl. 15.10 næste dag.

På ugens fem andre dage kan passagererne benytte KLM-flyvningen til Panama og herfra flyve videre med Copa Airlines, som KLM har et codesharesamarbejde med.

”KLM bringer for tiden mange passagerer til Costa Rica via Panama. Den stigende interesse på det europæiske marked for dette smukke land overbeviste os om at starte en direkte flyvning til San José,” siger KLM-direktør Pieter Elbers.

Åbne døre for turister
Den beslutning vækker jubel helt ind på præsidentpaladset i San José.

”Denne nye flyvning vil ikke blot gøre det lettere at besøge vores land. Men takket være KLMs globale netværk, så vil denne rute også tjene som en forbindelse for Costa Rica til at åbne sine døre for turister fra hele Europa. Dette vil helt sikkert styrke turismen i vores land og skabe fordele for de mere end 600.000 personer, der direkte og indirekte arbejder i turistindustrien,” siger Costa Ricas præsident Luis Guillermo Solís.

Boeing 787-9 flyene har i KLM’s konfiguration plads til i alt 294 sæder fordelt på 30 sæder på World Business Class, 45 på Economy Comfort Zone og 219 på Economy Class.

Lidt større end Danmark
Air France, British Airways og Iberia flyver til San José fra henholdsvis Paris Charles de Gaulle, London Gatwick og Madrid Barajas-lufthavnene. Desuden flyver det tyske charterflyselskab Condor fra Frankfurt og München.

Costa Rica har omkring fem mio. indbyggere og et landareal på 51.000 kvadratkilometer. Dermed har landet lidt færre indbyggere end Danmark, men er til gengæld en lille smule større. Med 2,9 mio. turister i 2016 er Costa Rica det mest besøgte land i Mellemamerika.

 

 

Relaterede artikler:

British Airways åbner rute til Costa Rica

 

x

Læs Også

Markerer europæisk Dreamliner-herredømme

British Airways får i dag selskabets Dreamliner nummer 25, mens Norwegian vil nå op på 21 eksemplarer af drømmeflyet inden årets udgang.

KLM får tredje brasiliansk destination

KLM tilføjer Fortaleza som trejde brasilianske destination i maj 2018 i et koordineret samarbejde med Air France-selskabet JOON.

Kæmpe Dreamliner-ordre på vej

Boeing er tæt på gigantisk ordre fra Turkish Airlines på 40 787-9 Dreamliner-fly, men Airbus A350-900 kan også være interessant for den tyrkiske operatør.

Kabineansatte i KLM vil strejke

Kabineansatte hos KLM organiseret i fagforeningen VNC har varslet en times strejke i løbet af i fredagen i protest mod et udspil fra flyselskabet til øget produktivitet.

Lufthansa overhaler KLM i Billund

For første gang nogensinde har Lufthansa i en enkelt måned flere passagerer i Billund Lufthavn end konkurrenten KLM.

KLM-jumbojet landede midt under tyfon

Piloterne på et Boeing 747-fly fra KLM landede jumbojetten i Hong Kong, alt imens tyfonen Hato rasede med vindhastigheder op til 113 kilometer i timen.