Lufthansa debuterer med A350 i München

De første 10 Airbus A350-900 fly hos Lufthansa vil blive basereret i München fra januar 2017. Det nye langdistancefly debuterer på ruterne til Boston og Delhi.

Lufthansa afgav i efteråret 2013 en ordre på 25 nye langdistancefly af typen Airbus A350-900. Det første af de nye fly bliver leveret ved udgangen af 2016 og skal løbende erstatte A340-600´erne.

Men det bliver ikke Lufthansas største hub i Frankfurt, der i første omgang får glæde af de nye fly. Det bliver i stedet München Lufthavn, der skal lægge base til de første 10 nye langdistancefly. Ifølge Lufthansa vil de første fly blive indsat på ruterne til Boston og Delhi.

Det skaber begejstring hos Thomas Winkelmann, der sidste efterår blev udnævnt som direktør for Lufthansa i München efter tidligere at have stået i spidsen for datterselskabet Germanwings.

“Det glæder os, at vi kommer til at tilbyde det mest moderne fly til vores passagerer på langdistanceruterne ud af München. A350´eren markerer også et aktivt skridt mod støjreduktion,“ siger Thomas Winkelmann.

Plads tl 293 passagerer
Det nye langdistancefly vil hos Lufthansa blive indrettet til i alt 293 passagerer, hvor 48 er på Business Class, 21 i Premium Economy, mens der er 224 sæder i Economy Class.

Lufthansa har endnu ikke besluttet, hvor de resterende 15 fly. Foreløbigt vil Lufthansa flåde i München i den kommende sommer bestå af 26 langdistancefly, hvoraf 19 er af typen A340-600 samt syv A330-300.

Ifølge Lufthansa kommer selskabet med A350´eren ind i den såkaldte 2-liter klasse. Det hænger sammen med, at de nye langdistancefly i gennemsnit vil bruge 2,9 liter jetfuel per passager per 100 kilometer i luften. Dermed kan Lufthansa spare omkring 25 procent på brændstofregningen i forhold til det nuværende forbrug med sammenlignelige flytyper.

x

Læs Også

Airberlin: Vi overlever ikke uden ny partner

Airberlin har akut brug for en partner, siger det tyske flyselskabs topchef, der peger på Lufthansa, som en af meget få mulige partnere.

Airbus kan ikke få økonomi i A380

Hvis ikke Airbus får nye A380-ordrer inden årets udgang, vil man sandsynligvis skrue produktionstempoet ned til under et fly om måneden.

Singapore Airlines åbnede ny rute til Skandinavien

Singapore Airlines åbnede tirsdag selskabet anden rute til Skandinavien, hvor Stockholm betjenes med moderne Airbus A350-fly.

A350-ruter fra 21 europæiske lufthavne

Indtil videre er det muligt at flyve med den nye Airbus A350-900 til og fra 21 lufthavne i Europa. I Norden er det kun Helsinki og Stockholm, der får besøg af flyet.

Lufthansa vil overtage gældfrit airberlin

Lufthansa er parat til at hjælpe Etihad Airways af med kriseramte airberlin. En gæld på ni mia. kroner i airberlin må Etihad dog selv tage sig af.

Kina skriver luftfartshistorie

Det første store kinesisk producerede passagerfly gennemførte i dag en succesfuld testflyvning fra Shanghai-Pudong lufthavnen. Nu er Comac klar til at udfordre Boeing og Airbus.