Lufthansa debuterer med A350 i München

De første 10 Airbus A350-900 fly hos Lufthansa vil blive basereret i München fra januar 2017. Det nye langdistancefly debuterer på ruterne til Boston og Delhi.

Lufthansa afgav i efteråret 2013 en ordre på 25 nye langdistancefly af typen Airbus A350-900. Det første af de nye fly bliver leveret ved udgangen af 2016 og skal løbende erstatte A340-600´erne.

Men det bliver ikke Lufthansas største hub i Frankfurt, der i første omgang får glæde af de nye fly. Det bliver i stedet München Lufthavn, der skal lægge base til de første 10 nye langdistancefly. Ifølge Lufthansa vil de første fly blive indsat på ruterne til Boston og Delhi.

Det skaber begejstring hos Thomas Winkelmann, der sidste efterår blev udnævnt som direktør for Lufthansa i München efter tidligere at have stået i spidsen for datterselskabet Germanwings.

“Det glæder os, at vi kommer til at tilbyde det mest moderne fly til vores passagerer på langdistanceruterne ud af München. A350´eren markerer også et aktivt skridt mod støjreduktion,“ siger Thomas Winkelmann.

Plads tl 293 passagerer
Det nye langdistancefly vil hos Lufthansa blive indrettet til i alt 293 passagerer, hvor 48 er på Business Class, 21 i Premium Economy, mens der er 224 sæder i Economy Class.

Lufthansa har endnu ikke besluttet, hvor de resterende 15 fly. Foreløbigt vil Lufthansa flåde i München i den kommende sommer bestå af 26 langdistancefly, hvoraf 19 er af typen A340-600 samt syv A330-300.

Ifølge Lufthansa kommer selskabet med A350´eren ind i den såkaldte 2-liter klasse. Det hænger sammen med, at de nye langdistancefly i gennemsnit vil bruge 2,9 liter jetfuel per passager per 100 kilometer i luften. Dermed kan Lufthansa spare omkring 25 procent på brændstofregningen i forhold til det nuværende forbrug med sammenlignelige flytyper.

x

Læs Også

Lufthansa vil ikke overtage München-rute

Det bliver ikke Lufthansa, der kommer til at lukke hullet efter Sun-Air på ruten mellem Billund og München. Pilen peger i stedet på et britisk flyselskab.

Ny Finnair A350 med flere sæder

Finnair har fået leveret det første Airbus A350-fly med 336 sæder, hvilket er 13 procent flere end i de første ni fly af denne type.

Billund mister rute til europæisk storlufthavn

Sun-Air har besluttet at lukke ruten fra Billund til München, hvorfor der for første gang i 15 år ikke kan flyves fra Vestdanmark til lufthavnen i den sydtyske by.

Ny Lufthansa-rute til Costa Rica

Lufthansa følger i hælene på KLM og åbner næste år en rute til Costa Rica i Mellemamerika.

Våbenhvile mellem Frankfurt og Lufthansa

Herhjemme strides CPH og SAS stadig om taksterne i lufthavnen, mens Lufthansa og Frankfurt Lufthavn nu har fundet hinanden i en ny aftale.

Thai Airways: 30 nye fly på fem år

Thai Airways vil på storindkøb efter nye fly. Og med en i forvejen broget skare af langdistancefly, kan det blive både Airbus- og Boeing-fly.