Lufthansa A340-300. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Lufthansa klar med seks nye langdistanceruter

Inden for de kommende otte måneder vil Lufthansa åbne seks nye langdistanceruter til fire kontinenter.

Der er atter optimisme i luftfarten. Langdistanceruterne er den eneste blivende vækstmotor, og det afspejler sig tydeligt i flyselskabernes dispositioner over de kommende 12 til 18 måneder.

Spanske Iberia har for nylig annonceret ni nye langdistanceruter, mens polske LOT har fem nye oversøiske ruter på veje. I Norden forventes SAS, Norwegian og Finnair også at åbne en række nye langdistanceruter.

Tyske Lufthansa, der er en del Europas største luftfartskoncern, har drypvist offentligt selskabets langdistanceplaner. Når det hele bliver summeret op, vil selskabet åbne seks nye langdistanceruter i løbet af de kommende otte måneder.

Der lægges ud med Tampa i Florida fra den 25. september. Her flyves der til en start fire gange om ugen fra Frankfurt med Airbus A340-300. Fra sommertrafikprogrammet 2016 øger Lufthansa til fem ugentlige afgange. Lufthansa flyver i forvejen til Miami og Orlando i den amerikanske solskinsstat.

Blot en måned efter indvielsen af Tampa-ruten er Lufthansa atter klar til at snoreklipning i Frankfurt. Den 25. oktober åbner en ny rute til Nairobi i Kenya. Ruten vil blive opereret med fire ugentlige afgange betjent af Airbus A340-300 fly.

Tredje helårsrute åbnes først i foråret 2016. Den 2. marts vil Lufthansa flyve fem gange om ugen fra Frankfurt til Panama City, der er hovedstaden i den mellemamerikanske republik Panama. Også her er det Airbus A340-300, der vil blive benyttet.

Sæsonruter i december
Udover helårsruterne til Tampa, Nairobi og Panama City bliver der også plads til tre sæsonruter, der alle åbnes i begyndelsen af december måned.

Første rute åbner den 8. december med mexicanske Cancun som destination. Her bliver der to ugentlige afgange med Airbus A340-300.

Dagen efter bliver der ruteindvielse af sæsonruten til Male, der er hovedstad i republikken Maldiverne, der ligger i Det Indiske Ocean sydvest for Indien.

Den 10. december åbnes der en rute fra Frankfurt til Mauritius. der ligger i Det Indiske Ocean omkring 900 kilometer øst for østaten Madagaskar. Til Male og Mauritius flyver Lufthansa to gange om ugen med Airbus A340-300 fly.

Flyvningerne til samtlige seks nye destinationer skal gennemføres af Lufthansa CityLine, der er et regionalt datterselskab. Lufthansa vil flytte op til 14 Airbus A340-300 langdistancefly over i det regionale datterselskab og bemande flyene med besætninger fra moderselskabet.

x

Læs Også

Alitalia sat under administration

En særlig kommissær har fået 180 dage til at få ryddet op i Alitalia. Imens stiller den italienske regering med milliardlån til at sikre driften.

Dropper to-personers regel

Det er ikke længere et krav, at der altid skal være to personer i cockpittet hos Lufthansa, Swiss, Austrian og Eurowings.

Norwegian og Lufthansa vidt forskelligt ud af første kvartal

Norwegian leverede et dundrende milliardunderskud i første kvartal, mens Lufthansa Gruppen fik plus på bundlinjen for første gang siden 2008.

Etihad vil sælge Alitalia til Lufthansa

En tidligere SAS-chef kommer til at spille en central rolle, når Alitalia i det næste halve år sandsynligvis skal rekonstrueres og sælges til Lufthansa.

Ny metode til at forudsige turbulens

En ny målemetode skal gøre det lettere for Lufthansa piloter at forudsige turbulens, så man kan tilrettelægge en mere behagelig flyvning for besætning og passagerer.

Eurowings vil have flere langdistancefly

For at kunne stå sig i konkurrencen med Norwegian og IAG-selskabet Level vil Eurowings anskaffe sig flere langdistancefly.