Norwegians 787-9 får debut i London

Norwegians otte Boeing 787-8 Dreamliners får snart nye medlemmer i familien. Flyselskabet har dog bestilt 30 eksemplarer af den større Boeing 787-9, og den får debut i London den 27. marts.

Norwegian overraskede det europæiske luftfartsmarked ved i oktober måned at afgive en bestilling på ikke færre end 19 fly af typen Boeing 787-9 Dreamliner.

Denne bestilling skulle lægges oven i de 11 fly af samme type, som det norsk-irske langdistanceselskab allerede har bestilt samt de otte fly af standard-versionen Boeing 787-8, der allerede er i drift.

Dermed kommer Norwegian på sigt til at operere minimum 38 langdistancefly, hvilket er tre gange så mange, som SAS har haft i flåden gennem de senere år.

De store Dreamliners af typen Boeing 787-9 har plads til 344 passagerer mod standard-version 787-8, der er indrettet med 292 sæder hos Norwegian.

London-passagerer får glæde af de nye fly
De skandinaviske rejsegæster skal ikke forvente at komme til at flyve med 787-9´eren lige med det samme. Norwegian har besluttet, at de første tre fly af denne type skal have base i London-Gatwick lufthavnen, hvor efterspørgslen har vist sig at være massiv.

Første flyvning med 787-9´eren i Norwegian-versionen finder sted søndag den 27. marts på rutenummer DY7015 fra Gatwick til New York-JFK.

Frem til 12. maj flyves der fire gange om ugen, og derefter dagligt, når Norwegian modtager det andet eksemplar af den store Dreamliner.

Fra den 28. marts indsættes Boeing 787-9 på ruten fra Gatwick til Los Angeles med to ugentlige afgange, der bliver øget til tre fra 10, maj og fire fra den 2. september.

Fra den 11. maj flyves der en gang ugentligt med 787-9 til Fort Lauderdale, mens Oakland og Boston fra henholdsvis den 1. og den 4. september vil blive betjent to gange ugentligt med det 344-sæder store fly.

Også i Skandinavien
Efterhånden som der leveres flere Dreamliner-fly til Norwegian vil de blive indsat på nye langdistancebaser i byer som Paris, Rom og Barcelona, men Skandinavien kommer ikke til at gå glip af de store fly.

“Vi har bestilt 30 fly af typen Boeing 787-9, og de skal også bruges i væksten på det skandinaviske marked,“ fastslår informationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

x

Læs Også

Norwegian lejer Hillarys kampagnefly

Der er ingen ledig kapacitet i det europæiske wetlease-marked, så Norwegian har været tvunget til at leje et amerikansk fly, som Hillary Clinton brugte til præsidentkampagnen.

Fløj to timer på én motor

Norwegian modtager kritik for at have fløjet i to timer på én motor, da et Dreamliner-fly måtte vende om på vej fra Oakland til Oslo.

Endnu en Norwegian-rute til Denver

Fra april 2018 vil Norwegian flyve to gange ugentligt mellem Paris og Denver og bliver dermed alene om at tilbyde denne rute fra den franske hovedstad.

Norwegian hylder Benjamin Franklin

Norwegians halehelte-koncept har nu bredt sig til USA. Benjamin Franklin, der var en af arkitekterne bag Amerikas Forenede Stater, pryder halen på et Boeing 737 MAX 8-fly.

Ingen skandinaviske Argentina-ruter

Hverken i Oslo, Stockholm eller København har Norwegian indtil videre søgt start- og landingstilladelser til Argentina-ruter.

H.C. Andersen-fly må atter afbryde atlantflyvning

En Norwegian Dreamliner måtte efter motorproblemer lande i Keflavik på vej fra Los Angeles til Stockholm. Det er anden gang på en måned, at samme fly afbryder en atlantflyvning.