Fort Lauderdale-Hollywood International Airport tømt for fly under Irmas hærgen (Foto: @FLLFlyer)

Orkan-aflysninger rammer 5.000 Norwegian-kunder

Norwegian er et af de flyselskaber, der er blevet hårdt ramt af orkanen Irmas hærgen, og indtil videre er 20 afgange aflyst og omkring 5.000 passagerer er berørt.

Den tropiske orkan Irma kommer til at koste dyrt for Norwegian. Det norske lavprisflyselskab er nemlig et af de europæiske flyselskaber, der har flest ugentlige afgange mellem Europa og den amerikanske delstat Flordia, der i øjeblikket er ramt af orkanens hærgen,

Hver uge sender Norwegian således 12 fly afsted fra seks europæiske lufthavne til Fort Lauderdale, og ligesom mange flyvninger går den modsatte vej. Til Orlando er der seks ugentlige afgange i hver retning fra fire europæiske lufthavne. Dermed er der samlet 36 ugentlige Norwegian-flyvninger på ruterne mellem Europa og Florida.

20 Norwegian-aflysninger
Norwegian har indtil videre aflyst 20 flyvninger til og fra Florida, hvor den første aflysning var fredagens afgang mellem Oslo og Fort Lauderdale. Lørdag blev flyvninger til Fort Lauderdale fra Stockholm, Barcelona og London også annulleret, mens Norwegian i dag søndag har aflyst flyvninger fra både København og Paris til Fort Lauderdale.

Samtidig har Norwegian også allerede besluttet at aflyse mandagens flyvninger til og fra Florida, og det går ud over afgangene til Orlando fra København og Paris samt flyvninger fra Oslo og London til Fort Lauderdale.

De største Dreamliner-fly har plads til 344 passagerer i Norwegians indretning, mens de øvrige er indrettet med op til 291 sæder. Da flyene typisk har en belægning på omkring 90 procent, vil de indtil videre 20 aflyste afgange betyde mindst 5.000 passagerer, der ikke har haft mulighed for at flyve til eller fra Florida.

Islandske ruter ramt
Det er ikke alene Norwegian, der har måttet aflyse flyvninger til den amerikanske solskinsstat. Således måtte SAS aflyse lørdagens flyvning mellem København og Miami, og næste SAS-afgang til Oslo finder i henhold til tidtabellen først sted onsdag morgen fra Oslo. Denne afgang kan dog komme i farezonen, hvis infrastrukturen i Miami International Airport viser sig at have taget skade, når det bliver muligt at inspicere lufthavnen, efter at orkanen har bevæget sig væk fra området.

Blande de øvrige nordiske flyselskaber aflyste Icelandair søndagens afgang fra Keflavik til Orlando og dermed også mandagens returflyvning. Den islandske lavpriskonkurrent WOW air aflyste fredagens afgang fra Keflavik til Miami og returflyvningen lørdag. Ifølge tidtabellen skal WOW air mandag aften igen flyve fra Keflavik mod Miami, men det er endnu tvivlsomt om denne afgang kan gennemføres.

Lufthavnene i det sydlige Florida har været lukket både lørdag og søndag, og det vides endnu ikke, hvornår det atter bliver muligt at modtage fly.

 

Relaterede artikler:

Norwegian og SAS aflyser Florida-flyvninger

 

x

Læs Også

Dyr sommer for Norwegian

Trods massiv indleje af reservefly havde Norwegian omkring 15.000 forsinkelser og 300 aflysninger i tredje kvartal, og det kostede tilsammen en halv milliard kroner.

Norwegian bagud med at indføre sikkerhedskrav

Norwegian kæmper med at få de nye krav om interviews af USA-passagerer op at køre i CPH og to andre lufthavne. Andre selskaber har de nye procedurer på plads.

Norwegian-vækst svækker indtjeningen

Norwegians massive globale vækst sætter sine spor i regnskabet, hvor indtjeningen er i bakgear med stigende enhedsomkostninger og lavere indtægter per passager.

CPH har færrest Norwegian-langdistanceafgange

Norwegian sæsonlukker endnu en langdistancerute fra Københavns Lufthavn, der nu er nede på 12 ud af samlet 131 ugentlige afgange med langdistancefly fra Europa.

Norwegian: Uacceptabel håndtering af bagage

En privat videooptagelse fra Oslo Lufthavn viser lastearbejdere fra handlingselskabet Menzies Aviation smide rundt med håndbagage, der skal i lastrummet på et Norwegian-fly.

Ny hæder til Norwegian

Norwegian er i London blev kåret som årets flyselskab ved det anerkendte CAPA Global Aviation Summit.