Fort Lauderdale-Hollywood International Airport.

Norwegian og SAS aflyser Florida-flyvninger

Orkanen Irma skaber store problemer, og Norwegian og SAS aflyser samtlige Florida-flyvninger i de kommende dage, hvilket vil berøre omkring 2.000 skandinaviske passagerer.

Med hastigheder op til 360 kilometer i timen har den tropiske orkan Irma raseret de mange småstater i Caribien, og den betegnes som den voldsomste i historien i Atlanterhavet. Orkanen tager turen forbi det nordlige Cuba, inden den i weekenden ventes at gå i land i Florida i det sydøstlige USA, hvortil flere skandinaviske flyselskaber flyver.

SAS har aflyst afgangen lørdag morgen med rutenummer SK953 fra København til Miami. Norwegian melder, at man har aflyst afgangene til og fra Fort Lauderdale fra Oslo i dag og afgangene til og fra Fort Lauderdale fra Stockholm om lørdagen. Søndag bliver selskabets passagerer fra København ramt, da Norwegian har valgt at aflyse afgangene med rutenumre DY7041 og DY7042 til og fra Fort Lauderdale.

Flyene er dermed aflyst, allerede inden orkanen Irma rammer Florida Keys, og aflysningerne berører samlet omkring 2.000 passagerer på SAS’ og Norwegians skandinaviske flyvninger til og fra Florida.

SAS følger orkanen
Hos SAS har man gennem de seneste dage fulgt udviklingen omkring Irma, og torsdag aften besluttede man at aflyse den førstkommende flyvning til Miami.

“Vi har allerede nu informeret passagerne om, at lørdagens flyvning til Miami er aflyst, og de skal kontakte os eller deres rejseselskab i forhold til ombooking. Vi forsøger altid at tage så godt af vores passagerer som muligt, når der er forstyrrelser i trafikken,” siger pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Har man en SAS-billet til eller fra Miami indtil den 11. september (inklusiv), er der muligheder for at ombooke til ny dato. Flyselskabet oplyser, at passagererne uden omkostninger kan ombooke én gang til andre SAS-flyvninger til eller fra Miami eller eventuelt andre berørte lufthavne.

SAS understreger dog, at man ikke dækker omkostninger til transport og hotelovernatning for de passagerer, der på forhånd selv har valgt at flyve til eller fra en anden lufthavn i USA.

Norwegian-flyvninger hårdt ramt
Norwegian har således også taget sine forholdsregler i forbindelse med orkanen Irma. Uvejret har fået konsekvenser for lavprisflyselskabets langdistanceflyvninger til Fort Lauderdale i Florida, mens Orlando endnu er gået fri af aflysninger. Ud over de aflyste flyvninger fra Skandinavien har selskabet også aflyst afgangen fra Barcelona på lørdag samt fra Paris på søndag. Afgangen lørdag fra London-Gatwick til Orlando er stadig uberørt.

Norwegian skriver på sin hjemmeside, at man løbende holder øje med vejret i Florida, og hvis orkanen skulle få konsekvenser flyvningen, vil selskabet kontakte passagererne direkte. Information om specifikke flyvninger kan findes på Norwegians hjemmeside, ligesom passagererne kan kontakte selskabet på sociale medier eller via kundeinformationen.

Norwegian tilbyder sine passagerer til eller fra Fort Lauderdale eller Orlando gratis at ombooke billetter, hvis man skal flyve i perioden frem til den 11. september. Ny afrejse skal ske senest den 27. september. Ombooking til andre destinationer i USA er tilladt, såfremt der er ledig kapacitet i samme klasse.

 

 

Relaterede artikler:

KLM-jumbojet landede midt under tyfon

SAS forsøger at undgå supertyfonen Haima

Flyselskab trodsede kraftig tyfon

Aflysninger fra Danmark som følge af tropisk orkan

Orkan skaber flyaflysninger til USA

x

Læs Også

Bjørn Kjos: Godt vi er ude af 2017

Norwegian vil torsdag præsentere årsresultatet for 2017, og analytikerne forventer et underskud på op imod 1,5 milliarder norske kroner før renter og skat.

SAS flytter terminal i Hamborg

Efter renovering af bagageanlægget er SAS vendt tilbage til Terminal 2 i Hamborg Airport.

Global Norwegian-ekspansion fra London

Ruter til Tokyo, Shanghai, Beijing, destinationer i Mellemøsten samt nye amerikanske ruter til Detroit, Philadelphia og Minneapolis er i støbeskeen hos Norwegian.

Norwegian og gategroup udvider partnerskab

Norwegian og gategroup er enedes om at styrke deres samarbejde ved et underskrive en omfattende og længerevarende partnerskabsaftale.

Første SAS A350 på produktionslisten

Det første af i alt otte Airbus A350-900 langdistancefly til SAS er nu sat på produktionlisten hos Airbus og forventes leveret i løbet af 2019.

SAS vil have flere gebyrindtægter

SAS vil teste betalingsvilligheden for forhåndsreservering af flere sæder på interkontinentale flyvninger. To ruter er valgt ud til den særlige test.