Bombardier CRJ 900 fra Cimber i SAS-bemaling. (Foto: Markus Eigenheer | Creative Commons 2.0)

SAS-flyvninger går fri af konflikt

Indgåelsen af en ny overenskomst for piloterne i Cimber betyder, at flere hundrede SAS-flyvninger ikke bliver ramt af konflikt.

I de tidlige morgentimer onsdag kunne fagforeningen Flyvebranchens Personale Union og CityJet efter mange måneders forhandlinger samt til sidst 17 timers maratonforhandlinger i Forligsinstitution sætte underskrift på en ny overenskomst for piloterne i det irske flyselskab CityJets danske datterselskab Cimber. Aftalen betyder, at piloterne i Cimber er sikret en ny treårig overenskomst.

Med indgåelsen af overenskomsten er en konflikt indtil videre afværget. En konflikt, som ville have haft stor påvirkning på SAS’ trafikprogram. CityJet opererer nemlig i alt 22 CRJ900-fly for SAS heraf opererer Cimber omkring 10 fly fra sin base i Københavns Lufthavn.

Sende vrede mails
FPU afsendte i midten af juni første konfliktvarsel. Det fik i første omgang CityJets direktør og hovedaktionær Pat Byrne til sende vrede mails til de ansatte i Cimber samt brokke sig over mange sygemeldinger blandt personalet.

Men i de seneste uger har parterne forhandlet intenst med LO som FPU’s sekundant og Dansk Industri som CityJet og Cimbers sekundant. Dansk Industri har efter bedste evne forsøgt at forklare det irske flyselskab om den danske model på arbejdsmarkedet.

”Vi er glade for, at der nu ligger en aftale. Det har været nogle hårde forhandlinger, men vi glæder os nu over at kunne se fremad og præsentere vores medlemmer for resultatet, inden det går til urafstemning,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i Flyvebranchens Personale Union.

Den varslede konflikt og mulige sympatikonflikter fra andre LO-forbund som HK og 3F er indtil videre udsat, men kan blive en realitet, hvis Cimbers piloter forkaster aftalen ved den kommende urafstemning.

 

 

Relaterede artikler:

CityJet chokeret over sygemeldinger i massevis

SAS vil ikke blande sig i Cimber-konflikt

Ærgrelse over læk af konfliktvarsel

Pilotstrejke kan ramme SAS-flyvninger om få uger

CityJet etablerer SAS-base i Tallinn

Strid om forhandlingsret for Cimber-piloter

Cimber-piloter stifter egen forening

x

Læs Også

FPU-ledelse: Frygtede at vi blev overvåget

Den langvarige konflikt mellem FPU og Ryanair i 2015 var psykisk belastende for fagforeningens ledelse, der frygtede at de blev overvåget.

SAS skrotter dele af ny hjemmeside

Efter massive kundeklager må SAS nu redesigne dele af den nye hjemmeside, og i mellemtiden tilbydes kunderne adgang til den gamle hjemmeside.

Norwegian-fingeraftryk på luftfartsstrategi

Norwegians lobbyisme i forhold til at få fornyet luftfartsaftalen med Rusland har båret frugt, fremgår det af regeringens luftfartsstrategi.

Aarhus sendt ned på femteplads

Aarhus Lufthavn måtte i juni se sig overhalet af Vagar-lufthavnen på Færøerne, som landets fjerdestørste lufthavn.

Ingen økonomisk støtte til pilotuddannelse

Regeringens luftfartsstrategi indeholdte ikke et forslag om en statsfinansieret pilotuddannelse. Det vækker skuffelse over en bred kam i luftfartsbranchen.

Pres på CPH forud for takstforhandlinger

CPH kan få dikteret stramme takstvilkår, hvis de ikke kan blive enige med flyselskaberne ved de kommende takstforhandlinger, hvor regeringen vil stille uvildige prognoser til rådighed.