Bombardier CRJ 900 fra Cimber i SAS-bemaling. (Foto: Markus Eigenheer | Creative Commons 2.0)

SAS-flyvninger går fri af konflikt

Indgåelsen af en ny overenskomst for piloterne i Cimber betyder, at flere hundrede SAS-flyvninger ikke bliver ramt af konflikt.

I de tidlige morgentimer onsdag kunne fagforeningen Flyvebranchens Personale Union og CityJet efter mange måneders forhandlinger samt til sidst 17 timers maratonforhandlinger i Forligsinstitution sætte underskrift på en ny overenskomst for piloterne i det irske flyselskab CityJets danske datterselskab Cimber. Aftalen betyder, at piloterne i Cimber er sikret en ny treårig overenskomst.

Med indgåelsen af overenskomsten er en konflikt indtil videre afværget. En konflikt, som ville have haft stor påvirkning på SAS’ trafikprogram. CityJet opererer nemlig i alt 22 CRJ900-fly for SAS heraf opererer Cimber omkring 10 fly fra sin base i Københavns Lufthavn.

Sende vrede mails
FPU afsendte i midten af juni første konfliktvarsel. Det fik i første omgang CityJets direktør og hovedaktionær Pat Byrne til sende vrede mails til de ansatte i Cimber samt brokke sig over mange sygemeldinger blandt personalet.

Men i de seneste uger har parterne forhandlet intenst med LO som FPU’s sekundant og Dansk Industri som CityJet og Cimbers sekundant. Dansk Industri har efter bedste evne forsøgt at forklare det irske flyselskab om den danske model på arbejdsmarkedet.

”Vi er glade for, at der nu ligger en aftale. Det har været nogle hårde forhandlinger, men vi glæder os nu over at kunne se fremad og præsentere vores medlemmer for resultatet, inden det går til urafstemning,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i Flyvebranchens Personale Union.

Den varslede konflikt og mulige sympatikonflikter fra andre LO-forbund som HK og 3F er indtil videre udsat, men kan blive en realitet, hvis Cimbers piloter forkaster aftalen ved den kommende urafstemning.

 

 

Relaterede artikler:

CityJet chokeret over sygemeldinger i massevis

SAS vil ikke blande sig i Cimber-konflikt

Ærgrelse over læk af konfliktvarsel

Pilotstrejke kan ramme SAS-flyvninger om få uger

CityJet etablerer SAS-base i Tallinn

Strid om forhandlingsret for Cimber-piloter

Cimber-piloter stifter egen forening

x

Læs Også

SAS tilbød ved en fejl gratis mad til Go-passagerer

Passagerer på den nye rute fra Stockholm til Israel har købt billet i den tro, at der var gratis måltider ombord, men det er en fejl, erkender SAS.

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Piloter overrasket over SAS Ireland på skandinaviske ruter

SAS' nye irske datterselskab vil om få måneder overtager flyvninger på intra-skandinaviske ruter, som i dag betjenes med skandinavisk personale, og det kommer bag på piloterne.

SAS afviser at kommentere flyordre

En anonym europæisk kunde har underskrevet en hensigtserklæring om køb af 31 Bombardier CSeries-fly, men SAS ønsker ikke at kommentere.

SAS venter tredje overskud i træk

SAS er inde i en god udvikling og forventer et overskud på op mod 1,5 mia. kroner næste år. Hvis det holder, så vil det være tredje år i træk.

CityJet har svært ved at finde piloter til SAS-flyvninger

CityJet har lanceret et særligt program, hvor selskabets piloter kan tjene op til 20.000 kroner ved at anvise en kandidat til ledige kaptajnjobs i Baltikum.