Sun-Air Dornier 328JET. (Foto: Sun-Air)

To nye Sun-Air ruter fra tysk base

Fra den 31. oktober vil Billund-selskabet Sun-Air flyve fra Bremen Airport til henholdsvis London City og Manchester.

Inden længe vil det tyske marked stifte bekendtskab med det succesfulde rutekoncept, som Sun-Air i mange år har drevet med udgangspunkt i Billund Lufthavn. Sun-Air har nemlig besluttet at stationere to Dornier 328JET fly i Bremen Airport, og her får det lokale erhvervsliv mulighed for at flyve direkte til London City og Manchester fra den 31. oktober i år.

Som CHECK-IN.dk allerede kunne afsløre i slutningen af april måned, har Sun-Air været længe undervejs med planerne. Sun-Air har blandt andet haft kig på destinationer i England, Schweiz, og Frankrig samt indenrigs i Tyskland. I første omgang er det nu faldet ud til fordel for de to britiske ruter, hvilket også giver mening, når Sun-Air flyver som franchisepartner for British Airways.

“Markedet i og omkring Bremen ligner på mange måder Jylland i og med, at der fra erhvervslivets side er stor efterspørgsel efter direkte ruter, hvor du kan flyve ud og hjem samme dag. Allerede nu har vi fået mange positive tilbagemeldinger fra både det tyske og engelske erhvervsliv om vores nye ruter. Vi sætter stor pris på det tætte samarbejde, som vi har haft med Bremen Airport i forbindelse med at få de nye ruter op at stå, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde,” siger Sun-Air´s kommercielle direktør, Kristian Tvergaard.

Tidtabellen er tilpasset den forretningsrejsendes behov. På begge ruter vil der derfor være en morgen- og aftenreturflyvning på alle hverdage og derudover får Manchester ruten en aftenafgang på søndage. Der vil således være 10 ugentlige returafgange på London City ruten og 11 på Manchester. Begge ruter bliver fløjet med et 32-sæders Dornier 328 fly og som på Sun-Air´s øvrige ruter er der fuld forplejning om bord inklusive måltider, Dornier-vin, isdessert samt dagens aviser.

12. største lufthavn i Tyskland
City Airport Bremen er den 12. største lufthavn i Tyskland med i underkanten af 2,7 mio. passagerer i 2015, hvilket nogenlunde svarer til størrelsen af Billund Lufthavn, der sidste år havde flere end 2,9 mio. passagerer gennem terminalen. I alt 14 forskellige flyselskaber benytter i dag City Airport Bremen med 48 ruter til 23 lande i Europa, Nordafrika og Asien.

Lufthavnen har en bynær beliggenhed med blot 11 minutters kørsel til det centrale Bremen og har direkte tilslutning til motorvej A281. Indbyggertallet i Bremen er på 550.000, men lufthavnen oplyser optageområdet til at være i nærheden af 15 mio. mennesker.

I tilknytning til City Airport Bremen findes Airportstadt Bremen, der er et område med omkring 500 virksomheder og 16.500 ansatte. Sammen med lufthavnens egne 455 ansatte udgør området et betydeligt vækstpotentiale for den nordvesttyske lufthavn.

”Vi er meget glade for de to nye ruter fra Bremen til London City og Manchester, som fra sidst i oktober bliver opereret af Sun-Air of Scandinavia, der er British Airways franchisepartner. Det, at vi har fået brandet ”British Airways” tilbage til Bremen Airport, betyder, at vores ønske om at få et stort antal af de største flyselskaber tilknyttet lufthavnen er blevet opfyldt,” siger Jürgen Bola, der er lufthavnens administrerende direktør.

 

Relaterede artikler:

Dansk flyselskab åbner base i Tyskland

British Airways overtager rute fra Sun-Air

Sun-Air åbner rute til London City

 

x

Læs Også

33-årig bliver luftfartsdirektør

33-årige Kristoffer Sundberg har overtaget ledelsen af Billund-flyselskabet Sun-Air of Scandinavia efter faderen og stifteren Niels Sundberg.

Kristoffer Sundberg: Store sko at fylde ud

Kristoffer Sundberg lover som ny administrerende direktør i Sun-Air, at der bliver en ændret ledelsesstil med mere ansvar til ledergruppe og mellemledere.

Fodboldklub chartrede A380-fly

En britisk Premier League-klub chartrede et Airbus A380-fly fra Malaysia Airlines til at flyve spillere og ledere frem og tilbage til Hong Kong.

Billund mister rute til europæisk storlufthavn

Sun-Air har besluttet at lukke ruten fra Billund til München, hvorfor der for første gang i 15 år ikke kan flyves fra Vestdanmark til lufthavnen i den sydtyske by.

Sæson for fodboldflyvninger

De danske superligaklubbers kvalifikationskampe til de europæiske turneringer giver fast arbejde for flere danske flyselskaber.

Savner fokus på beskæftigelse

Både arbejdsgivere og arbejdstagere undrer sig over, at udfordringerne for beskæftigelsen i luftfartserhvervet ikke er en del af regeringens luftfartsstrategi.