Ryanair-fly i Billund Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Ændrede regler for bagage hos Ryanair

Ryanair har ændret sin bagagepolitik og introducerer et reduceret gebyr for indchecket bagage og øget bagagevægt for at få flere til at checke deres kufferter ind.

Ryanair har længe haft en udfordring. For mange kunder benyttede sig af den ændrede service med to gratis stykker håndbagage på flyet, og med en høj belægningsprocent er der ikke plads nok i kabinehylderne til denne volumen af håndbagage, hvilket ofte kan give forsinkelser for både boarding og afgang.

For at få flere kunder til at tjekke noget af deres bagage ind og reducere volumen af håndbagage ombord, har Ryanair præsenteret ændringer af bagagepolitikken på alle afgange. Det betyder, at den tilladte indcheckede bagage øges fra 15 kg til 20 kg, og at standardgebyret for indchecket bagage sænkes fra €/£35 til €/£25 for de 20 kg bagage.

Mere bagage til prioritetskunder
Kun Priority Boarding-kunder (inklusiv Plus, Flexi Plus og Family Plus) får lov til at medbringe to stykker håndbage på flyet fra den 15. januar 2018. Alle ikke-prioriterede kunder får kun lov til at medbringe en mindre håndbagage ombord på flyet, mens deres større taske (trolleyen) skal stilles ved gaten og bliver placeret (gratis) i lastrummet fra den 15. januar.

“Det vil speede boarding processen op og minimere flyforsinkelser, sammen med vores nye bagagepolitik, som tilbyder kunderne lavere gebyr og en øgning på 33% af den tilladte medbragte bagage,” siger Ryanairs marketingdirektør Kenny Jacobs.

 

Relaterede artikler:

Ryanair tilbyder større og billigere bagage

Ny Ryanair-billettype inkluderer bagage

Ryanair sænker bagagegebyr på korte flyvninger

x

Læs Også

Ryanair søger britisk driftstilladelse

Irske Ryanair har ansøgt om en britisk driftstilladelse for at kunne fortsætte sine britiske indenrigsflyvninger efter Storbritanniens farvel til EU.

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

I Aalborg Lufthavn har Ryanair efter få måneder overhalet Norwegian i kampen om passagererne til den britiske hovedstad.

God start til jyske Polen-ruter

De nye jyske Ryanair-ruter til Gdansk og Poznan er kommet godt fra start. I den første måned var der samlet flere end 4.000 passagerer på de to ruter.

Ryanair kan være på vej med danske baser

Ryanair har via en advokat taget kontakt til Flyvebranchens Personale Union med ønsket om en dialog, der måske kan betyde, at flyselskabet vender tilbage med danske baser.

Ryanair-kovending skal trykprøves

Ryanairs forsøg på at undgå julestrejker ved at meddele, at man anerkender fagforeningerne, skal først trykprøves, før de varslede strejker hos de tyske piloter kan afblæses.

Ryanair truer irske piloter

En varslet julestrejke fra irske Ryanair-piloter på hovedbasen i Dublin bliver mødt af trusler fra Ryanair.