Austrian Airlines Boeing 777-200ER (Foto: Masakatsu Ukon/Wikipedia)

Austrian overvejer køb af nye langdistancefly

Austrian Airlines skal snart i gang med en udskiftning af sin flåde af langdistancefly, og selskabet overvejer både brugte eller nye Airbus-fly.

Alting har som bekendt en udløbsdato.

Også hos Lufthansa-datterselskabet Austrian Airlines, der i 2018 regner med at tage beslutning om at investere i nye langdistancefly, eftersom flyselskabets nuværende fly trænger til at blive udskiftet hen over de kommende år. Det skriver Air Transport World.

Austrian Airlines har i alt 11 langdistancefly fordelt på seks af typen Boeing 767-300ER og fem af typen 777-200ER. Førstnævnte flytype skal – som det første – udskiftes fra 2019 og de følgende år.

Kay Kratky, der er koncernchef hos Austrian Airlines, fortæller, at en ny flåde af langdistancefly kræver en investering i en størrelsesorden på én mia. euro (7,5 mia. kroner, red.) til 2,4 mia. euro (17,9 mia. kroner, red.).

”Investeringen kan omfatte yngre, brugte Boeing 777-fly eller endda helt nye Airbus A350 XWB-fly. Der skal snart ske en beslutning om at udskifte flyene,” siger han til luftfartsmediet.

Er højtflyvende
Allerede i foråret 2018 vil Austrian Airlines, der er medlem af Star Alliance, modtage et nyt fly til flåden. Et tidligere Aeromexico Boeing 777-200ER bliver således leveret til det østrigske Star Alliance-selskab som det 12. langdistancefly i flåden, og flyet skaber 150 nye arbejdspladser og øger kapaciteten med 10 procent, lyder det fra Kay Kratky.

Kay Kratky forventer, at Austrian Airlines rammer 12,5 mio. passagerer i 2017, og det vil i så fald være rekord. Flyselskabet drager fordel af en god europæisk økonomi og det hul i markedet, der er opstået efter airberlin-konkursen. Herudover har det østrigske flyselskab også kapacitetsfremgang som følge af, at man har leaset fem Airbus A320-fly fra airberlin samt to Airbus A320-fly fra Lufthansa.

I 2017 har Austrian Airlines desuden foretaget en udskiftning af flyselskabets Fokker 70/100-fly, og passagererne kan fremover sætte sig til rette i de brasilianske Embraer E195. Det er en investering på 500 mio. euro (3,7 mia. kroner, red.), og samtidig bliver der skabt 500 nye jobs, lyder det fra selskabet, der i øvrigt forventer, at 2017 vil blive det femte år i træk med overskud.

 

Relaterede artikler:

Austrian får fjerde skandinaviske rute

Austrian indfører Premium Economy

Officielt: Austrian åbner ny rute til Los Angeles

Austrian Airlines sælger 21 fly

Austrian skifter fra Fokker til Embraer

x

Læs Også

Officielt: Austrian åbner ny rute til Los Angeles

Lufthansa-datterselskabet Austrian åbner i april næste år en ny rute til Los Angeles på USA´s vestkyst. To tredjedele af passagererne skal hentes udenfor Østrig.

Austrian indfører Premium Economy

Austrian Airlines vil indføre Premium Economy på langdistanceruterne og indleje et ekstra Boeing 777-fly. Inden 2020 skal der bestilles nye langdistancefly.

Nytårsflyvninger over europæisk hovedstad

Flyentusiaster har nu fra luften mulighed for at se nytåret blive skudt ind.

Austrian på vej med tredje destination i Iran

Fra slutningen af marts næste år forventes Austrian Airlines at åbne en rute til Shiraz i det sydvestlige Iran.

Austrian får fjerde skandinaviske rute

Efter fem års fravær vender Austrian Airlines næsten år tilbage til Gøteborg Landvetter med sin fjerde skandinaviske rute.

Pilotmangel tvinger Austrian til 300 aflysninger

Austrian Airlines har besluttet at reducere sommertrafikprogrammet med 300 flyvninger for at undgå sidste-øjebliks aflysninger på grund af mangel på piloter.