Emirates Boeing 787-10 Dreamliner (Computergrafik: Emirates Airline)

Emirates bestiller 40 Dreamlinere

Emirates bryder med strategien om udelukkende at beskæftige Boeing 777 og Airbus A380. Dubai-selskabet har netop bestilt 40 Boeing 787-10.

Dubai Airshow er verdens tredjestørste flyudstilling og afholdes hvert andet år. Udstillingen åbnede i søndags og ventes af tiltrække over 72.000 besøgende, 1.200 udstillere og 1.350 pressefolk fra hele verden.

Ved åbningen lagde Emirates ud med at præsentere en ordre på 40 Boeing 787 Dreamlinere til en samlet værdi af 15,1 milliarder dollars, eller hvad der svarer til i underkanten af 100 milliarder danske kroner. Planerne om anskaffelse af nye fly skrev CHECK-IN.dk allerede om i begyndelsen af august måned.

Dermed bryder Emirates med den nuværende flådestrategi, hvor der udelukkende benyttes Boeing 777 og Airbus A380. De nye 787-10 Dreamlinere vil blive leveret fra 2022, og nogle af flyene skal erstatte de ældste 777´ere, mens andre skal være med til at sikre den fortsatte vækst i flyselskabet, der er verdens største målt på antallet af internationale passagerer.

“Vi ser 787´eren som et godt komplement til vore flåde af 777 og A380, hvilket vil give os mere fleksibilitet i betjeningen af en række destinationer i takt med, at vi udvider vores globale netværk,” siger Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, der er bestyrelsesformand i Emirates Airline og koncernchef for Emirates Group.

Har 204 fly i ordre hos Boeing
Aftalen med den amerikanske flyproducent betyder samtidig, at Emirates foreløbig har fravalgt Airbus A350, som også var inde i overvejelserne hos Dubai-flyselskabet.

Emirates har i aftalen med Boeing fået mulighed for at nedgradere ordren til den kortere Boeing 787-9. Men indtil da er det planen at indrette Boeing 787-10 i to varianter, henholdsvis en toklasses og treklasses konfiguration med plads til mellem 240 og 330 passagerer. Det er endnu ikke besluttet, om det er motorer fra Rolls-Royce eller General Electric, der skal monteres på de nye fly.

I øjeblikket venter Emirates på at få leveret 150 Boeing 777X, der blev bestilt i forbindelse med Dubai Airshow 2013. Disse fly ventes at være klar til at blive indfastet fra 2020 og fremad. Med den nye ordre har Emirates 204 fly i bestilling hos Boeing.

“Det glæder os, at Emirates har valgt Boeing 787-10 Dreamliner til flådeekspansionen og den fremtidige vækst. Dette er et fly, der vil etablere et nyt referencepunkt for driftsøkonomi i kommerciel luftfart, når det introduceres i markedet næste år. Emirates´ blåstempling af 787 Dreamlineren kommer i forlængelse af vort langvarige samarbejde og vil sikre mange jobs i USA,” siger Kevin McAllister, der er koncernchef for Boeing Commercial Airplanes.

 

Relaterede artikler:

Mellemøsten-selskaber på pilotjagt i København

2.590 nye fly til Mellemøsten-flyselskaber

A350 eller Dreamliner til Emirates

Emirates udfaser langdistancefly

Emirates afbestiller fly for 120 mia. kroner

x

Læs Også

Emirates åbner rute til lavprislufthavn

Fra begyndelsen af juni næste år vil Emirates flyve mellem Dubai og London Stansted Airport, der er hjemsted for mange lavpris- og charterflyselskaber.

DAT og Emirates i samarbejde

Danish Air Transport har indledt et samarbejde med Emirates, der skal gøre det lettere at rejse fra Bornholm og Midtjylland og videre ud i verden med Dubai-selskabet.

Emirates investerer i hurtigere WiFi

Kunderne hos Emirates kan se frem til internethastigheder på helt op til 50 megabit, når det mellemøstlige flyselskab får leveret de nye Boeing 777X-fly i 2020.

Emirates lancerer ny First Class-suite

Med inspiration fra den tyske bilfabrikant Mercedes-Benz præsenterer Emirates helt nye First Class-suiter ombord på flyselskabets Boeing 777-fly.

Mellemøsten-selskaber på pilotjagt i København

Emirates og Qatar Airways vil afholde rekrutteringsmøder i København i håbet om at tiltrække skandinaviske piloter.

Emirates lancerer kampagne til trecifret millionbeløb

Det mellemøstlige flyselskab Emirates griber til lommen og bruger 100 mio. kroner på en ny kampagne, der skal være med til at øge kendskabet til Dubai og inspirere til at rejse.