Singapore Changi-lufthavnens terminal 3. Arkivfoto.

Fælles security mellem EU og Singapore

EU og Singapore har underskrevet en security aftale, hvor parterne anerkender hinandens screeningregler i lufthavnene og dermed sikrer sømløse rejser.

Den gensidige anerkendelse af security screeningregler i lufthavnene mellem EU og Singapore er nu i kraft. One-Stop Security (OSS) arrangementet tillader passagerer, deres kabinebagage og indskrevet bagage fra   Singapore (Changi) lufthavnen kan transfer til andre flyforbindelser i EUs lufthavne uden at skulle gennem security-check endnu en gang.

Det vil ikke kun fjerne dobbeltarbejde i security, men også spare tid og reducere omkostninger for lufthavne og flyselskaber, samt øge passagerernes rejseoplevelser. OSS er et godt eksempel på, hvordan en styrket flysikkerhed kan fungere globalt, som ønsket af International Civil Aviation Organization (ICAO), og udvikle troværdige relationer mellem internationale partnere.

Baggrunden
One-Stop Security er velfungerende i EU, hvor alle medlemslande benytter de fælles securityregler. EU kan etablere OSS med andre lande, når det er konstateret, at deres securityregler svarer til EUs.

Indtil videre er det gennemført med USA den ene vej, for visse canadiske lufthavne og for Montenegro. Der forhandles med Israel og Serbien.

Relaterede artikler:

Singapore Changi vil have rute til Oslo

Singapore-lavprisflyselskab til Berlin

SAS-partner vender tilbage til Singapore

x

Læs Også

CPH: Savner lige konkurrencevilkår

Københavns Lufthavn mener, at det giver en skæv konkurrencesituation, at lufthavnen selv skal afholde omkostninger til sikkerhedskontrol, mens det i andre lande er en statsopgave.

Dette kan man se med kropsscanneren

Mange er utrygge ved kropsscannerne i lufthavnenes sikkerhedskontrol. Amsterdam-Schiphol løfter nu sløret for, hvad kontrollørerne kan se på skærmen.

Priser for sikkerhedskontrol varierer

Billund Lufthavn kan i dag sikkerhedskontrollere lufthavnens afrejsende passagerer for til en pris, der er en tredjedel af, hvad samme ydelse koster i Københavns Lufthavn.

Fik tre knive gennem sikkerhedskontrollen i CPH

En dansk erhvervmand bosat i Tokyo er chokeret over, at det var muligt for ham uden hans vidende at bringe tre knive gennem sikkerhedskontrollen i CPH.

Dansk start-up reducerer ventetiden i lufthavne markant

Millioner af flypassagerer venter hver dag mere eller mindre tålmodigt i verdens lufthavne. Nu forkorter en dansk løsning ventetiden for passagerer.