Finnair A350-900 XWB.

Finnair med A350 til Vietnam

I vintertrafikprogrammet 2016/17 vil Finnair indsætte det moderne langdistancefly Airbus A350 på ruten til Ho Chi Minh City.

Efterhånden som Finnair får leveret flere A350-fly, vil det moderne langdistancefly blive indsat på stadig flere ruter.

Flyet debuterede i efteråret på ruten fra Helsinki til Shanghai, og juleaftensdag kom Bangkok også med på A350-rutenetværket hos det finske flyselskab.

Nu har Finnair netop offentliggjort, at sæsonruten til Ho Chi Minh City fra næste vintertrafikprogram 2016/17 flyves med den nye A350´er i stedet for som hidtil Airbus A330-300.

Der flyves en gang ugentlige på onsdage fra Helsinki med returrejse torsdag fra Vietnam. I det nuværende vintertrafikprogram 2015/16 flyves der på torsdage fra Finland og med returflyvning om fredagen fra Ho Chi Minh City.

Kun tre europæiske ruter
Udover Shanghai og Bangkok benytter Finnair også i dag Airbus A350 på ruten fra Helsinki til Beijing, og i løbet af foråret kommer Hong Kong og Singapore også med.

Finnair tilbyder i dag den næsthurtigste forbindelse mellem København og Ho Chi Minh City. Den samlede flyrejse fra Københavns Lufthavn varer 13 timer og 30 minutter inklusive flyskifte i Helsinki. Hurtigst er dog Thai Airways, der kan gennemføre turen på 13 timer og 15 minutter med transfer i Bangkok.

Der er i dag kun tre europæiske flyselskaber med direkte flyforbindelse fra Europa til Ho Chi Minh City. Udover Finnair er det Air France fra Paris-CDG samt Turkish Airlines fra Istanbul. Derimod flyver Vietnam Airlines fra de fra største europæiske lufthavne i London-Heathrow, Paris-CDG og Frankfurt.

x

Læs Også

Sidste “sataniske” flyvning fra København

Nogle passagerer undgår at flyve med Finnairs rutenummer AY666 fra København til Helsinki på fredage den 13., og nu nedlægges rutenummeret.

Finnair overtager regionalt flyselskab

Finnair har købt 60 procent af aktierne i Nordic Regional Airlines (Norra), og nu vil oneworld-selskabet finde en ny medinvestor til selskabet.

Widerøe klar med første jetruter

Det norske flyselskab Widerøe skal fra maj 2018 for første gang nogensinde operere med jetfly, og de første ruter går til Finland.

Rusland-aftale sikrer ny Kina-rute

Finnair åbner selskabets sjette rute til det kinesiske fastland, efter at Rusland har givet adgang til flere overflyvninger.

Asien-trafikken vokser 20 procent hos Finnair

Finnair kom godt igennem juli, og alene på Asien-ruterne var der en en fremgang på 20 procent, hvilket sikrede flere end 200.000 passagerer på disse ruter.

Overhaler SAS og Norwegian på indtjening

Finnair har præsenteret et halvårsresultat før skat på 548 mio. kroner, og har således klaret sig bedre end SAS og Norwegian, der begge kom ud med store underskud.