Finnair A350-900 XWB.

Finnair med A350 til Vietnam

I vintertrafikprogrammet 2016/17 vil Finnair indsætte det moderne langdistancefly Airbus A350 på ruten til Ho Chi Minh City.

Efterhånden som Finnair får leveret flere A350-fly, vil det moderne langdistancefly blive indsat på stadig flere ruter.

Flyet debuterede i efteråret på ruten fra Helsinki til Shanghai, og juleaftensdag kom Bangkok også med på A350-rutenetværket hos det finske flyselskab.

Nu har Finnair netop offentliggjort, at sæsonruten til Ho Chi Minh City fra næste vintertrafikprogram 2016/17 flyves med den nye A350´er i stedet for som hidtil Airbus A330-300.

Der flyves en gang ugentlige på onsdage fra Helsinki med returrejse torsdag fra Vietnam. I det nuværende vintertrafikprogram 2015/16 flyves der på torsdage fra Finland og med returflyvning om fredagen fra Ho Chi Minh City.

Kun tre europæiske ruter
Udover Shanghai og Bangkok benytter Finnair også i dag Airbus A350 på ruten fra Helsinki til Beijing, og i løbet af foråret kommer Hong Kong og Singapore også med.

Finnair tilbyder i dag den næsthurtigste forbindelse mellem København og Ho Chi Minh City. Den samlede flyrejse fra Københavns Lufthavn varer 13 timer og 30 minutter inklusive flyskifte i Helsinki. Hurtigst er dog Thai Airways, der kan gennemføre turen på 13 timer og 15 minutter med transfer i Bangkok.

Der er i dag kun tre europæiske flyselskaber med direkte flyforbindelse fra Europa til Ho Chi Minh City. Udover Finnair er det Air France fra Paris-CDG samt Turkish Airlines fra Istanbul. Derimod flyver Vietnam Airlines fra de fra største europæiske lufthavne i London-Heathrow, Paris-CDG og Frankfurt.

x

Læs Også

Finnair øger i januar med 15,6 procent

Den hurtigste vækst i Finnairs historie er i fuld gang, og passagertallet i januar voksede med 15,6 procent i forhold til januar sidste år.

Star Alliance-veteran til Finnairs bestyrelse

Montie Brewer, der var koncernchef for Air Canada fra 2004 til 2009 og chefforhandler for United ved skabelsen af Star Alliance, er på vej til Finnairs bestyrelse.

Finnair-fly lettede med snerydningskøretøjer på banen

Et fly af typen ATR72 fra flyselskabet Norra - på vegne af Finnair - lettede fra Helsinki Vantaa, da der stadig befandt sig snerydningskøretøjer inden for startbanens sikkerhedsområde.

Finnair officielt flyselskab i EU-Kina Turiståret

Finnair er blevet udvalgt som det officielle flyselskab, der skal stå for flytransporten i forbindelse med afviklingen af EU-Kina Turiståret 2018.

Finnair med passagerrekord og flere Asien-afgange

Finnair kom i nærheden af 12 millioner passagerer i 2017, og i 2018 kommer der ekstra afgange på fire Asien-ruter.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.