British Aerospace ATP fra NextJet (Foto: Helmy oved / Wikipedia)

Finnair styrker feed fra Sverige

Finnair har indgået en codeshare-aftale med det svenske regionalflyselskab NextJet og får derigennem sin femte destination i Sverige.

Finnair har fået et godt øje til det svenske marked, der i øjeblikket oplever en solid vækst. Det finske flyselskab vil forsøge at trække rejsende fra strategiske områder af Sverige på direkte ruter til Helsinki med sigte på destinationstrafik samt transfertrafik på de mange ruter til Asien. Dermed kan de rejsende undgå at rejse via Stockholm eller København.

Seneste tiltag på dette område er etableringen af en codeshare-aftale med NextJet, der 15. september åbner en ny rute mellem Västerås og Helsinki med 18 ugentlige afgange, der er tilpasset det asiatiske og europæiske rutenetværk til og fra Helsinki.

“Den nye Västerås-rute udvider vores marked i Sverige og tilføjer endnu en destination i vores stærke europæiske netværk med en tidtabel, der er designet til vores Helsnki-jub,” siger Finnairs kommercielle direktør, Juha Järvinen, i en pressemeddelelse.

Ruten flyves med et turbopropfly af typen British Aerospace ATP med plads til 64 passagerer.

Femte destination i Sverige
Codeshare-ruten fra Västerås til Helsinki markerer samtidig, at Finnair har tilføjet den femte destination på det svenske rutekort.

I forvejen har Finnair en codeshare-aftale med det svenske regionale flyselskab BRA på ruten mellem Stockholm-Bromma og Helsinki, og den 1. september udvides samarbejdet med BRA til også at omfatte ruten fra Umeå til Helsinki.

Finnair flyver selv gennem sit datterselskab Nordic Regional Airlines (Norra) på ruterne fra Helsinki til Gøteborg og Stockholm-Arlanda.

 

Relaterede artikler:

Svensk flyselskab får nye ejere

Finnair sætter sig tungt på SAS-hjemmebane

Helsinki jagter det skandinaviske marked

Malmö Aviation og Finnair i samarbejde

x

Læs Også

Star Alliance-veteran til Finnairs bestyrelse

Montie Brewer, der var koncernchef for Air Canada fra 2004 til 2009 og chefforhandler for United ved skabelsen af Star Alliance, er på vej til Finnairs bestyrelse.

Norwegian skruer igen op for CPH-rute

Norwegian øger i sommeren 2018 kapaciteten på sin rute mellem Københavns Lufthavn og Helsinki. Det samme gjorde selskabet sidste år.

Finnair-fly lettede med snerydningskøretøjer på banen

Et fly af typen ATR72 fra flyselskabet Norra - på vegne af Finnair - lettede fra Helsinki Vantaa, da der stadig befandt sig snerydningskøretøjer inden for startbanens sikkerhedsområde.

Finnair officielt flyselskab i EU-Kina Turiståret

Finnair er blevet udvalgt som det officielle flyselskab, der skal stå for flytransporten i forbindelse med afviklingen af EU-Kina Turiståret 2018.

Kinesere udebliver fra nordisk rute

Det var ingen held ved det kinesiske selskab Lucky Air, der i denne uge skulle have startet flyvninger fra Kunming og Chengdu til Helsinki.

Finnair med passagerrekord og flere Asien-afgange

Finnair kom i nærheden af 12 millioner passagerer i 2017, og i 2018 kommer der ekstra afgange på fire Asien-ruter.