Flere danske Icelandair-flyvninger

Icelandair skruer næste sommer op for antallet af flyvninger til Billund og København, som i forvejen er selskabets suverænt største rute.

I sidste uge offentliggjorde Icelandair, at Tampa og Philadelphia bliver nye destinationer i sommeren 2017. Det hastigt voksende flyselskab nøjes dog ikke med at åbne nye ruter. Planen er også at øge antallet af flyvninger på eksisterende ruter. Rigtig mange eksisterende ruter endda.

Ikke mindre end 14 Icelandair-ruter får i sommeren 2017 flere ugentlige flyvninger i kortere eller længere tid. Blandt de 14 er selskabets to danske ruter til København og Billund.

Med 31 ugentlige flyvninger hver vej er ruten mellem Reykjavik’s Keflavik-lufthavn og Københavns Lufthavn i forvejen selskabets suverænt største med flest udbudte sæder og flest flyvninger. Den får dog yderligere et nøk opad i juni, juli og august næste år, hvor der vil blive fløjet 33 gange om ugen. De fleste flyvninger vil være med Icelandairs 183-sæders Boeing 757-200 fly. Men enkelte flyvninger vil være med de 262-sæders Boeing 767-300ER fly, som Icelandair næste år vil have fire eksemplarer af.

I Billund Lufthavn vil man fra 6. juni til 1. september 2017 kunne byde Icelandair velkommen fem gange om ugen mod de normale fire.

Alle ugens dage

På det europæiske kontinent indsætter Icelandair desuden flere flyvninger til Amsterdam, Glasgow, Hamborg, Helsinki, Manchester, Milano og Stockholm. På ruten til Glasgow øges fra starten af sommersæsonen i slutningen af marts. På ruten til Manchester skruer man op i maj, mens man på øvrige ruter begynder at flyve oftere fra starten og midten af juni frem til midten af september.

På det amerikanske kontinent vil Icelandair i den kommende sommer indsætte flere afgange til Chicago O’Hare, Denver, Edmonton, Portland og Washington Dulles. I alle fem tilfælde vil man skrue op for antallet af frekvenser i starten og midten af juni og ned igen i starten af september.

På ruten til Chicago vil Icelandair gå fra betjening fire gange om ugen til en flyvning på alle ugens syv dage. Ruten blev indviet tidligere i år. Denver-ruten vil gå fra syv til ni ugentlige flyvninger, mens man på ruterne til Edmonton og Portland vil gå fra henholdsvis seks og tre til syv og fem ugentlige flyvninger. Ruten til den amerikanske hovedstad vil fra 15. juni til 1. september blive betjent to gange dagligt.

 

 

Relaterede artikler:

Icelandair åbner to nye USA-ruter

Icelandair med to Boeing 767-ruter til Skandinavien

Icelandair er tilbage i Chicago

Icelandair med Boeing 767 til 10 destinationer

x

Læs Også

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.

Københavns Lufthavn taler med naboerne

Københavns Lufthavn er gået i offensiven for at pleje forholdet til sine naboer. Ikke alt i charmeoffensiven fungerer dog lige godt.

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet får om kun en måned sin anden rute mellem København og Berlin, når Københavns Lufthavn bliver en del af lavprisselskabet lynoffensiv i Berlin Tegel-lufthavnen.

Tyrkiske selskaber opruster på CPH

SunExpress og Turkish Airlines tror på, at de rejsende vender tilbage til Tyrkiet og øger derfor begge kapaciteten på CPH-ruter.

Danske lufthavne viser interesse for kunstgræs

Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn følger interesseret med i udviklingen af kunstgræs, der kan være et vigtigt produkt i at forbedre flysikkerheden.