De Olympiske Lege løber af stablen i Rio fra fredag den 5. til søndag den 21. august.

Flyselskaber i OL-humør

I anledning af de Olympiske Lege i Rio har flyselskaber verden over fundet på vidt forskellige ting.

Fredag i næste uge tændes den olympiske ild over det olympiske stadion i den brasilianske storby Rio. Dermed starter De Olympiske Lege, hvor sportsfolk fra hele verden vil dyste om medaljer.

Hos flyselskaber går man traditionelt ikke af vejen for at koble sig på store nationale og internationale begivenheder, som skaber en ”feel good”-stemning. Og her er sportsmesterskaber ingen undtagelse. Og især ikke De Olympiske Lege.

Et kig rundt i verden vidner om flere kreative initiativer fra flyselskabernes side op til De Olympiske Lege og De Paraolympiske Lege.

Hos det australske flyselskab Qantas har man benyttet lejligheden til at redesigne den pyjamas, som selskabet udleverer til rejsende på business class på selskabets langdistanceflyvninger. På flyvningerne til en række udvalgte destinationer vil kunderne frem til september få en særlig version med Australiens nationaldyr kænguruen på maven og hashtagget ”RoadToRio” på ryggen. Desuden vil Qantas udlevere pyjamas’en til de australske atleter, som selskabet flyver hjem med særfly efter legene.

Tænkt ud af boksen
KLM fra Holland har valgt den promoveringsform, som flyselskaber ofte vælger, når de skal vise deres deltagelse i en nations internationale sportstogt. Således har flyselskabet malet et af sine Boeing 777-fly delvist orange. Egentligt handlede malerprojektet om at man ville vise sit tilhørsforhold til den hollandske nationalfarve orange, selvom selskabets fly altid har været blå. På de sociale medier havde KLM gennem tiden fået mange opfordringer til at male et fly i de orange farver, og da KLM på nationaldagen i 2015 spurgte brugerne på de sociale medier, om man skulle male et fly i orange farver, kom der 30.000 “likes” tilkendegivelser og 2.500 kommentarer.

Det gjorde man så i foråret i år. Og i lørdags fløj Boeing 777-300 flyet så 78 hollandske atleter fra Amsterdam til Rio. Og mon ikke flyselskabet vil gøre hvad det kan for at netop det orange fly bliver brugt på ruten i de kommende uger. Om ikke andet, så er det allerede nu planlagt, at flyet den 22. august skal bringe de hollandske sportsfolk tilbage.

TAP Portugal har tænkt lidt ud af boksen og forberedt sig i god tid. Således har selskabet fået produceret sikkerhedsvideoer, hvor nogle af de portugisiske sportsfolk, som skal med til OL, medvirker. Videoerne vil blive brugt på hovedparten af selskabets langdistancefly.

Byernes by
I Paris hos Air France er man allerede videre efter Rio endnu inden legene er skudt i gang. I maj fik i alt 10 fly således påmalet store skilte, der reklamerer for at vælge Paris som værtsby for OL i 2024. Syv Airbus A320-mellemdistancefly, to Boeing 777-langdistancefly og ét Airbus A380-langdistancefly skal det kommende år flyve rundt i verden og få folks øjne op for Paris’ kandidatur. Det er dog i sidste ende medlemmerne af den internationale olympiske komite, der næste år skal afgøre om ”Byernes by” skal være værtsby for OL 2024.

 

 

Relaterede artikler:

KLM-fly bliver orange

Kritik af brasilianske lufthavne forud for VM og OL

x

Læs Også

Danske KLM-ruter hårdt ramt af stormaflysninger

KLM aflyser onsdag aften og torsdag samlet 110 flyvninger, og 22 af disse er til og fra tre danske lufthavne, hvilket vil berøre omkring 2.000 passagerer.

KLM-kabinepersonale får ny overenskomst

Det hollandske kabinepersonales fagforening, VNC, har afsluttet forhandlingerne med KLM´s ledelse om en ny overenskomst.

Star Alliance-selskab med vækst på 22 procent

Det portugisiske flyselskab TAP Portugal kom ud af 2017 med 14,274 millioner passagerer, hvilket svarer til en vækst på 21, 7 procent i forhold til 2016.

Ingen gensyn med Bordeaux-rute i CPH

Næsten 6.000 passagerer benyttede sidste sommer Air France-ruten mellem København og Bordeaux. I år må de se sig om efter andre muligheder.

KLM opgiver at genstarte Kasakhstan-rute

For at optimere sit rutenetværk lukker KLM permanent sin trekantsrute mellem Amsterdam og Kasakhstan-byerne Almaty og Astana, der blev vinterlukket sidste år.

Air France-piloter truer med strejke

En udskiftning af en kaptajn på et Air France-fly i sidste uge, var ifølge selskabets piloter så stor en krænkelse af fundamentale sikkerhedsprincipper, at de truer med at nedlægge arbejdet.