Første A320neo til easyJet. (Foto. Herve Goussé, Master Films)

Første A320neo til største kunde i Europa

EasyJet har fået leveret fly nummer 300 i A320-serien, og det er samtidig det første af i alt 130 Airbus-neo fly, der vil gøre selskabet til den største operatør i Europa.

Det var en festdag, da easyJet tidligere i denne uge i Toulouse modtog selskabets første Airbus A320neo ved en ceremoni, hvor det britiske lavprisflyselskabs koncernchef Carolyn McCall, Airbus-koncernchef Fabrice Bregier samt motorproducenten CFM Internationals driftsdirektør Gaël Méheust var til stede.

Den særlige festligholdelse skete som følge af, at det var fly nummer 300 i A320-serien, som easyJet fik leveret samtidig med, at det var det første af i alt 150 neo-fly i ordre. Det er planen, at easyJet skal modtage 100 A320-200 neo samt 30 A321-200neo.

De ny fly er udstyret med CFM LEAP-1A motorer fra motorproducenten CFM International. I øvrigt samme motortype som SAS har valgt til sine fly af samme type, mens Lufthansa og Norwegian har valgt motorer fra Pratt & Whitney, hvilket var med til at forsinke de første leverancer, da godkendelsen af disse motorer trak ud.

Leveringsceremonien i Toulouse ved første A320neo til easyJet. (Foto. Herve Goussé, Master Films)

“A320neo er et stort skridt i forhold til at øge vores flådeeffektivitet og vil betyde en syv procent lavere sædeomkostning i forhold til den nuværende A320, der alene er otte procent mere økonomisk end A319, og denne fordel vil gøre easyJet i stand til fortsat at tilbyde vores lave priser, således at vi kan bidrage til at forbinde folk over hele Europa,” sagde koncernchef Carolyn McCall ved overleveringen af det første fly, der er udsmykket i en særlig neo-bemaling.

Et fly hver 14. dag
I dag er easyJet den største operatør i Europa af fly i A320-serien (A319, A320 og A321, red.), idet selskabet beskæftiger i alt 266 fly af disse typer og varianter

“EasyJet modtog det første Airbus-fly i 2003, en A319ceo. Blot 14 år senere kan easyJet tage levering af det første af 130 A320neo, hvilket samtidig er fly nummer 300. EasyJets vækst fortsætter med at være en bemærkelsesværdig succeshistorie, og Airbus er stolte over at have været en del af den ved i gennemsnit at have leveret et nyt fly hver anden uge igennem de seneste 14 år,” udtalte koncernchef Fabrice Brégier ved den særlige leveringsceremoni.

I sidste måned meddelte easyJet, at selskabet vil konvertere 30 A320neo ordrer til A321neo, der vil være indrettet i en konfiguration med 235 sæder. Første levering af 321´eren ventes at finde sted i juli 2018. A321neo-flyet vil give easyJet mulighed for at vokse i slotrestriktive lufthavne med omkring 30 procent flere sæder per afgang sammenlignet med A320´eren, og 50 procent flere, hvis det bliver erstatning for A319.

I den officielle 2017-prisliste fra Airbus koster en A320neo 108 mio. dollars (720 mio. kroner. red.), mens A321neo har et prisskilt på 127 mio. dollars (847 mio. kroner). EasyJet oplyser da også, at selskabet har opnået betydelige rabatter ved den store flyordre.

 

Relaterede artikler:

EasyJet lukker base i Hamborg

Medie: EasyJet overvejer udflagning til Østrig

EasyJet og Transavia maler fly om

EasyJet vil ansætte 450 piloter

Rekordresultat for easyJet

x

Læs Også

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Tdiligere svensk TUI-direktør ny topchef i easyJet

50-årige Johan Lundgren er den 1. december ansat som ny topchef i det britiske lavprisflyselskab easyJet, hvor han afløser Carolyn McCall.

EasyJet overtager op til 25 airberlin-fly

Sent fredag aften indgik easyJet en aftale om overtagelse af leasingaftaler på op til 25 Airbus A320-fly fra airberlin samt overtagelse af start- og landingstilladelser i Berlin-Tegel.

2.590 nye fly til Mellemøsten-flyselskaber

Mellemøstlige flyselskaber vil hen over de næste to årtier få brug for 2.590 nye fly, og det er mere end en fordobling af det nuværende antal.

SAS udsætter opstart af Heathrow-base

Forsinkede flyleverancer har fået Scandinavian Airlines Ireland til at udskyde opstarten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober.

EasyJet i partnerskab med fire nye flyselskaber

Norwegian får følgeskab af fire europæiske flyselskaber i det nye rute- og booking-koncept Worldwide by easyJet.