Royal Jordanian In-flight entertainment.

Forbud mod elektronisk udstyr på flyvninger til USA

Fra i dag er det ikke længere tilladt at medbringe laptops, tablets og andet elektronisk udstyr i kabinen på Royal Jordanian pg andre selskabers flyvninger til og fra USA.

Det jordanske flyselskab Royal Jordanian har med øjeblikkelig virkning udstedt forbud mod at medbringe elektronisk udstyr i kabinen på rejser til og fra USA.

Ifølge Royal Jordanian sker dette efter instruktioner fra de amerikanske myndigheder uden at specificere, hvilke myndigheder, der måtte have udstedt forbuddet. I første omgang gælder forbuddet på flyvninger fra Amman til New York, Chicago, Detroit og Montreal.

Det er således ikke tilladt at medbringe laptops, tablets, kameraer, DVD-afspillere og andet elektronisk udstyr. I stedet skal disse effekter placeres i den indcheckede bagage. Det er dog stadig tilladt at medbringe mobiltelefoner i kabinen.

Ingen officiel forklaring
Hvorvidt der er tale om et midlertidigt forbud, eller om det er et forbud, der vil kunne brede sig til andre flyselskaber vides endnu ikke. Det 28. arabiske topmøde starter i dag i Jordan og varer frem til og med den 29. marts, og det kan angiveligt være en af årsagerne til forbuddet.

Ifølge Associated Press er forbuddet tirsdag morgen udvidet til at omfatte flyvninger fra Amman, Cairo, Marrakech, Jeddah, Kuwait, Doha, Riyadh, Istanbul, Abu Dhabi og Dubai.

Det er endnu ikke lykkedes internationale medier at få en officiel kommentar fra US Department of Homeland Security samt hos IATA.

Royal Jordanian har efterfølgende slettet det Tweet, hvori den oprindelige meddelelse om forbuddet blev annonceret.

 

Relaterede artikler:

USA advarer igen mod terrortrussel i Europa

USA: Forhøjet terrortrussel i Europa

Skærpede sikkerhedskrav til USA breder sig

x

Læs Også

PET: Vi følger situationen

Danmark har endnu ikke fulgt i hælene på USA og Storbritannien og forbudt elektronik i håndbagagen på flyvninger fra visse lande. Men PET følger situationen nøje.

Forsvarets spioner vil have passageroplysninger

Forsvarets Efterretningstjeneste vil med en ny lov få adgang til en lang række oplysninger om flyrejsende. Dog ikke om alle rejsende.

Jordanere åbner CPH-rute

CPH og tre andre byer i Nordeuropa får til februar charterruter til en jordansk badeby, som godt kunne tænke sig flere turister.

Luftfartsdirektør kidnappet på ottende døgn

Torsdag i sidste uge blev koncernchefen fra et arabisk flyselskab kidnappet af bevæbnede mænd på vej hjem fra selskabets hovedkontor.

USA advarer igen mod terrortrussel i Europa

Ifølge det amerikanske udenrigsministerium er der forhøjet risiko for terrorangreb i Europa i de kommende måneder.

USA: Forhøjet terrortrussel i Europa

Det amerikanske udenrigsministerium har udsendt en advarsel om forhøjet terrortrussel i Europa i de kommende måneder i forbindelse med EM-fodbold og cykelløbet Tour de France.