Boeing 737-fly fra Transavia.

Hollændere åbner CPH-rute til München

Som led i etableringen af en ny base i Münchens lufthavn vil hollandske Transavia åbne en rute til København.

SAS og Lufthansa får fra 25. marts næste år konkurrence fra lavprisselskabet Transavia på ruten mellem København og München. En rute, hvor de to netværksselskaber i dag er forskånet for konkurrence fra lavprisselskaber.

Transavia annoncerede mandag, at man i marts næste år etablerer en ny base i Münchens Franz Josef Strauss-lufthavn og åbner 16 nye ruter. En af dem bliver en rute til København med fire ugentlige flyvninger på mandage, onsdage, fredage og søndage. I slutningen af maj øges til seks ugentlige flyvninger, så der flyves en gang dagligt alle dage undtagen lørdag.

Der vil dog stadig være et stykke vej op til Lufthansa og SAS’ betjening af ruten. De to selskaber flyver henholdsvis fire og tre gange om dagen mellem København og München.

I solar plexus
Udover en enkel rute til Bruxelles med 12 ugentlige flyvninger, så bliver de øvrige Transavia-ruter fra München til destinationer i Sydeuropa og Nordafrika. Selskabet starter ud med i alt 66 ugentlige flyvninger og øger i slutningen af maj til 77 ugentlige flyvninger med 5-6 fly.

Transavia er ejet af Air France/KLM. Og valget af München vil uden tvivl blive set i Lufthansa-lejren som en direkte krigserklæring fra den fransk-hollandske luftfartskoncern. München er nemlig sammen med Frankfurt am Main Lufthansas to primære trafikknudepunkter, hvorfra langt størstedelen af selskabets langdistancetrafik udgår fra. Det er altså lige midt i Lufthansas solar plexus.

12 ugentlige flyvninger
Transavia har i dag en enkel rute til København fra Eindhoven i Holland med otte ugentlige flyvninger. Fra 4. april næste år skrues yderligere op for blusset på ruten til den hollandske provinsby, der er mest kendt for elektronikgiganten Philips og fodboldholdet PSV Eindhoven. Her vil Transavias Boeing 737-800 fly betjene ruten to gange dagligt på hverdage samt en gang dagligt på lørdage og søndage. I alt 12 ugentlige flyvninger.

Selskabet benytter sammen med easyJet og Ryanair CPH’s særlige lavprisfinger CPH GO, der dermed får lidt mere aktivitet.

x

Læs Også

Billund mister rute til europæisk storlufthavn

Sun-Air har besluttet at lukke ruten fra Billund til München, hvorfor der for første gang i 15 år ikke kan flyves fra Vestdanmark til lufthavnen i den sydtyske by.

Lufthansa flytter kapacitet fra Frankfurt

Lufthansa er kraftigt utilfreds med taksterne i Frankfurt Lufthavn og har nu annonceret, at fem af selskabets 14 Airbus A380'ere ikke længere skal have base i Frankfurt.

München Lufthavn ny europamester i ruteudvikling

München Lufthavn blev mandag aften i Belfast kåret til europamester i ruteudvikling ved den årlige Routes Europe Marketing Award.

Lukker München-ruter til København og Stockholm

Fra slutningen af oktober måned lukker Transavia basen i München Lufthavn, hvormed ruterne til København og Stockholm vil lukke.

Fremgang på alle fronter i CPH

Københavns Lufthavn oplevede vækst i både antallet af ferie- og forretningsrejsende i 2016, der blev det bedste år nogensinde for den udskældte lufthavn.

Eurowings åbner 32 nye ruter fra München Lufthavn

Eurowings, der er Lufthansas lavprisflyselskab, vil i 2017 etablere sig i München Lufthavn med 32 ruter og 89 ugentlige flyvninger.