Cleveland i den amerikanske delstat Ohio. (Foto: Icelandair)

Icelandair åbner rute til Cleveland

Fra maj 2018 vil Icelandair flyve fra Keflavik til Cleveland i den amerikanske delstat Ohio. Det bliver selskabets 19. destination i Nordamerika.

Icelandair fortsætter med at ekspandere på det nordamerikanske marked. Det islandske flyselskab har netop meddelt, at man fra maj 2018 vil flyve fire gange om ugen til Cleveland i den amerikanske delstat Ohio.

Med den nye rute får Europa atter en direkte forbindelse til Cleveland, der ikke har været betjent i otte år fra nogen europæisk lufthavn. Icelandair har endnu ikke offentliggjort tidtabel eller andre informationer om den nye rute, der formentlig skal flyves med Boeing 757-200 alternativt med et af de nye Boeing 737 MAX-fly, som selskabet vil modtage i løbet af foråret 2018. Netop MAX-flyet er velegnet til at etablere nye ruter til destinationer med lidt svagere trafikstrømme end de store lufthavne.

Cleveland ligger på den sydlige side af Lake Erie i det nordøstlige USA tæt på den canadiske grænse. Byen har omkring 400.000 indbyggere, men inklusiv forstæderne er der et befolkningsgrundlag på 2,2 millioner. Cleveland er administrativt centrum i det amerikanske county Cuyahoga County.

“Cleveland er en perfekt destination til vores rutenetværk. Det glæder os, at vi er det første flyselskab i otte år til at tilbyde direkte flyvninger fra Europa. Denne rutetilføjelse styrker også vores rutenetværk og bygger bro mellem Europa og Cleveland ved direkte flyforbindelse til Island, hvorfra der er hurtige og bekvemme forbindelser til 30 destinationer i Europa,” siger Birkir Holm Gudnason, der er administrerende direktør hos Icelandair.

19 nordamerikanske destinationer
I dag er den hurtigste forbindelse mellem København og Cleveland med SAS via Newark og derfra videre med United Airlines. Denne rejse kan gennemføres på under 12 timer. Med den nye Icelandair-forbindelse vil rejsetiden fra København kunne reduceres med omkring en time.

Icelandair har i 2017 åbnet nye ruter til Philadelphia og Tampa Bay, og når ruten til Cleveland kommer på rutekortet næste forår, vil det blive det islandske flyselskabs 19. destination i Nordamerika.

Destinationerne i USA er henholdsvis Anchorage, Boston, Chicago, Denver, Minneapolis, New York-JFK, New York-Newark, Orlando, Philadelphia, Portland, Seattle, Tampa Bay og Washington D.C. I Canada flyves der til Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto samt Vancouver.

 

Relaterede artikler:

Icelandair skruer op for Canada-rute

Icelandair er tilbage i Chicago

Icelandair åbner to nye USA-ruter

Icelandair indtog Montreal

Icelandair med Boeing 767 til 10 destinationer

x

Læs Også

WOW air haler ind på Icelandair

De to førende islandske flyselskaber har vokseværk, og WOW air forventer i 2018 at transportere næsten ligeså mange passagerer, som Icelandair gjorde i 2017.

Ny San Francisco-rute fra Norden

Icelandair har annonceret den tredje USA-rute i løbet af en uge. Denne gang hedder destinationen San Francisco.

Icelandair vender tilbage til Baltimore

Icelandair får sin 20. nordamerikanske destination, når selskabet til maj vender tilbage til Baltimore-Washington lufthavnen efter 10 års fravær og nu skal konkurrere direkte med lokalrival.

Fortsat fuld fart på i Keflavik

Keflavik-lufthavnen på Island fortsatte sin kolossale passagervækst i 2017 og forventer at runde 10 mio. passagerer i år. Ikke mindst takket være en stribe nye USA-ruter.

Icelandair åbner rute til Kansas City

Springvandenes by bliver til maj Icelandairs nyeste USA-destination.

Topchef forlader Icelandair efter rekordår

Næsten 4,4 millioner passagerer rejste med Icelandair i 2017, men selskabet er gået ind i 2018 uden flyselskabets direktør, der er blevet offer for en organisationsændring.