Annemette Moesgaard, kommunikationsdirektør hos AFP. (Foto: ATP)

Kommunikationsdirektør i bestyrelsen for CPH

ATP´s kommunikationdirektør Annemette Moesgaard bliver sammen med vicedirektør Ulrik Dan Weuder i morgen valgt ind i bestyrelsen for Københavns Lufthavne A/S.

Efter ATP´s køb af en indirekte ejerandel  i Københavns Lufthavne A/S, er det blevet tid til, at den danske pensionskasse også skal gøre sin indflydelse gældende i det selskab, der driver den danske hovedstadslufthavn.

Det formelle grundlag for at kunne være med til at træffe beslutninger skal dog på plads første gennem en ekstraordinær generalforsamling, hvor ATP får valgt sine kandidater ind i lufthavnens bestyrelse.

Allerede den 27. november indkaldte bestyrelsen til ekstraordinær generalforsamling i Københavns Lufthavne A/S til afholdelse tirsdag den 19. december med henblik på at få valgt to nye medlemmer til bestyrelsen, hvoraf den ene skulle være næstformand i forening med den eksisterende.

Dengang lå det første navn klar. Det var ATP´s vicedirektør Ulrik Dan Weuder, og nu har APT så fundet kandidaten til den menige bestyrelsespost. Det bliver  kommunikationsdirektør Annemette Moesgaard, der ligesom sin kollega ventes valgt for perioden frem til den næste ordinære generalforsamling.

Solid erfaring med kommunikation
Den 51-årige Annemette Moesgaard er vicedirektør og kommunikationsdirektør og har ansvaret for ATP’s koncernkommunikationsafdeling. Hun er blandt andet ansvarlig for presse og interessenthåndtering, strategisk kommunikation samt intern og ekstern kommunikation og er samtidig medlem af koncernledelsen.

Annemette Moesgaard kom til ATP i 2012 fra en stilling som koncernkommunikationsdirektør hos Georg Jensen. Fra 2000 til 2005 var Annemette Moesgaard ansat i Dansk Shell som kommunikationschef, og fra 1996 til 2000 havde hun en rolle som informationschef i Scleroseforeningen. Derudover har hun i tre år været selvstændig med egen kommunikationsvirksomhed, ligesom hun har været ansat som journalist på Jyllands-Posten.

Med Annemette Moesgaard får bestyrelsen tilført en ressource, der har erfaring med alle aspekter af kommunikationsarbejde, heriblandt strategisk kommunikation, mediehåndtering, public affairs samt stakeholder management.

ATP-direktør som næstformand
Med sig i bestyrelsen i Københavns Lufthavne A/S får hun 53-årige Ulrik Dan Weuder, der er vicedirektør i ATP og chef for Global Direct Investments (GDI) for ATP, som beskæftiger sig med alternative investeringer til en værdi af 55 milliarder kroner, hvoraf alene 19 milliarder er investeret i infrastruktur.

Ulrik Dan Weuder, der bliver en af to næstformænd, har mere end 25 års erfaring med infrastruktur globalt, og på nationalt niveau er der betydelig erfaring med planlægning, finansiering og udbygningen af infrastruktur.

Før ansættelsen i ATP i 2007 var Ulrik Dan Weuder tilknyttet FN´s miljøprogram. Karrieren tæller også ansættelser hos OECD, Miljøstyrelsens økonomikontor samt Øststøttekontoret.

ATP og OTPP har majoritet
De to ATP-direktører afløser Simon Boyd Geere og John Kevin Bruen, der begge var ansat hos den tidligere ejer Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited, har forladt bestyrelsen som følge af ændringen i ejerforholdene. I bestyrelsen fortsætter Lars Nørby Johansen (formand), David Mark Stanton (næstformand), Janis Carol Kong og Charles Thomazi, da ingen af dem er på valg.

Det ventes, at bestyrelsen træder sammen umiddelbart efter generalforsamlingen, hvorefter det vil vise sig, om ATP hurtigt sætter sit aftryk på det nye medejerskab.

ATP har sammen med Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP) bestemmende indflydelse i Københavns Lufthavne A/S med en samlet besiddelse på 57,7 procent af alle stemmer og aktier. Den danske stat ejer 39,2 procent af aktierne.

 

Relaterede artikler:

EU godkender ATP´s køber af aktier i CPH

ATP: Ikke behov for stort CPH-afkast

SAS har store forventninger til ATP

ATP køber stor aktiepost i Københavns Lufthavn

Kapitalfonde har trukket syv milliarder ud af CPH