LOT skifter handlingselskab i CPH

Polske LOT har droppet SAS Ground Handling og skifter i denne uge til en ny handlingagent i Københavns Lufthavn.

En række Star Alliance-selskaber har hidtil benyttet sig af tjenesterne fra SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn. Et af disse selskaber er LOT Polish Airlines, der opererer tre ruter fra CPH.

Men fra onsdag morgen den 20. september er det skiftedag hos det polske flyselskab. Her bliver ansvaret for samtlige handlingaktiviteter overdraget til Aviator. De allersidste flyvninger, der vil blive håndteret af SAS Ground Handling, er tirsdagens ankomster med rutenummer LO459 og LO8846.

Ændringen betyder, at passagererne ikke skal foretage check-in samme sted som de plejer.

“Fra 20 september skal alle afrejsende passagerer på LOT-flyvninger foretage check-in ved de dedikerede pulte i Terminal 2,” skriver LOT i en meddelelse.

Skifter også i Oslo
LOT flyver tre gange dagligt mellem København og Warszawa, men betjener yderligere to ruter. Således flyver LOT også to gange dagligt fra København til henholdsvis Groningen og Ørebro.

Det er ikke kun i CPH, at LOT skifter handlingagent. Fra den 24. september vil Aviator også overtage handlingen af LOT i Oslo Lufthavn. Herfra flyver det polske selskab tre gange dagligt til Tallinn.

Star Alliance-selskaberne i Københavns Lufthavn er efterhånden delt på to handlingagenter. SAS Ground Handling betjener udover SAS også Adria Airways, Air India, Egypt Air, Lufthansa, Singapore Airlines, TAP Portugal og Thai Airways, men Aviator udover LOT vil tage sig af Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, SWISS samt Turkish Airlines.

 

Relaterede artikler:

Ryanair vælger Aviator

SAS Ground Handling mister storkunde til Menzies

Charterflyselskab vender SGH ryggen

Qatar Airways utilfreds med SGH

x

Læs Også

Ny luftfartssammenslutning går i luften

LOT og Turkish Airlines er gået sammen med 17 ACMI- og charterflyselskaber om at danne en ny europæisk luftfartsorganisation.

Afvist i Arlanda og accepteret i København

USA-sanktioner betød, at ingen handlingselskaber ville røre iranske Mahan Air i Stockholm Arlanda. I CPH havde et af selskaberne dog ingen problemer med iranerne.

Norwegian: Ingen planer om skandinavisk handlingselskab

Norwegian har etableret Red Handling for at forbedre punktligheden i operationerne fra Gatwick og flere spanske lufthavne, men der er ingen aktuelle planer for Skandinavien.

Portræt: Her er Jet Times SAS-afløser

Et estisk flyselskab med godt et års erfaring står bag det selskab, der skal overtage Jet Time's ATR-produktion for SAS.

Estere overtager SAS-produktion fra Jet Time

Et selskab med den estiske og den polske stat i ryggen skal overtage de flyvninger for SAS med ATR72-fly, som danske Jet Time stopper med til september.

Tre nye Dreamlinere til LOT

Polske LOT har leaset tre Boeing 787-9 Dreamlinere, og ved udgangen af 2020 forventer selskabet at have 16 Dreamlinere af alle størrelser i flåden.