Aalborg Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Næststørste måned i Aalborg Lufthavns historie

Med flere end 150.000 passagerer var juni den næststørste måned i Aalborg Lufthavns 80-årige historie. Det er især udenrigsruterne, der bærer fremgangen.

Med en fremgang på 8,3 procent og 11.533 flere passagerer i juni i forhold til samme måned sidste år fortsætter Aalborg Lufthavn det vækstår, som blev skudt i gang ved indgangen til 2018. Det er således sjette måned i træk med fremgang i den nordjyske lufthavn.

Samlet rejste 150.658 passagerer i sidste måned gennem terminalen i Aalborg, og det er 8,3 procent flere end i juni 2017. Det er samtidig den næstbedste måned i lufthavnens 80-årige historie, idet 155.547 passagerer i september sidste år er den hidtidige passagerrekord.

Indenrigstrafikken voksede med 3,6 procent til 73.227 passagerer, og dermed er det tredje måned i træk med fremgang på indenrigsruten til København efter at den danske hovedstadslufthavn fra den 1. april nedsatte taksterne på indenrigsruterne. Men en sommerferie venter forude, og det plejer ikke at være til gunst for indenrigstrafikken, der i høj grad er sikret af erhvervslivets rejsebehov.

“I juli og august drosler erhvervslivet markant ned på deres rejseaktivitet, så det er positivt med en fremgang her i juni, inden det sker,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Flere indenrigs- og udenrigspassagerer
Mens indenrigstrafikken viser en god og stabil vækst, er det svært at sætte ord på den vækst, som udenrigsrutetrafikken gennemlever. Selv kalder Aalborg Lufthavn det for en “himmelflugt”, når fremgangen i juni har været på 41 procent til i alt 54.342 passagerer.

Det har dog kostet på antallet af charterpassagerer, der faldt med 22,8 procent til 23.089 rejsende. Det skyldes dog primært, at Primera Air nu registreres med ruteflyvning, mens det tidligere har været et rendyrket charterprodukt fra det dansk-lettiske flyselskab.

“Spanien er den foretrukne rejsedestination for ferierejsende ud af Aalborg Lufthavn og her tilbydes jo et utal af flyvninger til Málaga, Mallorca, Barcelona, Alicante og Gran Canaria, både som rutefly og som charterprodukt, hvorfor mulighederne er mange, og samtidig er det jo sol-sikkert,” siger Søren Svendsen.

De første seks måneder af 2018 viser endvidere en fremgang på 8,3 procent i forhold til samme periode sidste år. I alt 789.622 passagerer rejste gennem Aalborg Lufhavn i de første seks måneder af 2018 mod 729.343 i første halvår af 2017. Det svarer til en stigning på flere end 60.000 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Maj-vækst i jyske lufthavne

Rekordstort antal rejsende i Aalborg Lufthavn

Udenrigstrafik sikrer Aalborg rekordår