Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner.

Norwegian åbner langrute-base i Spanien

Norwegian åbner fire USA-ruter fra Barcelona, som bliver selskabets nye langrute-base.

Norwegian lancerer for første gang langdistanceruter mellem Spanien og USA. Flyselskabet vil fra sommeren 2017 flyve mellem Barcelona og henholdsvis New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) og Fort Lauderdale (FLL).

Norwegian har allerede et stort fodfæste i Spanien med syv baser, mere end 1000 ansatte samt både udenrigs- og indenrigsruter. Nu etableres også en base for den nye langdistanceoperation i Barcelona.

”Det er endnu en milepæl i Norwegians historie, at vi lancerer langdistanceruter mellem Barcelona og USA. Spanien er vigtig for os, og vi har været rigtig tilfredse med modtagelsen, vi har fået i markedet siden opstarten. Stadig flere amerikanere flyver også med os til Europa, og vi ser frem til at byde endnu flere rejsende på begge sider af Atlanten velkommen om bord på vores nye Dreamlinere næste sommer,” siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos og fortsætter:

”Dette er imidlertid kun starten. Med vores flybestilling på 260 fly kommer vi til at åbne mange nye ruter i fremtiden.”

Ny CPH-rute
Onsdag annoncerede selskabet også en ny langdistancerute mellem København og Oakland-lufthavnen nær San Francisco. Ruten starter i marts næste år og vil have to ugentlige afgange. Det vil være Norwegians niende amerikanske destination fra København.

Norwegian har nu 42 ruter mellem Skandinavien, London, Paris og USA samt Skandinavien og Bangkok. I dag har Norwegian langdistancebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok. Med over 400 amerikanske medarbejdere er Norwegian det udenlandske flyselskab i USA med flest amerikanske medarbejdere.

 

 

Relaterede artikler:

Norwegian åbner San Francisco-rute fra CPH

Norwegian åbner langdistanceruter fra Paris

Norwegian åbner base i Barcelona

 

 

x

Læs Også

Hentede 4,8 milliarder kroner fra gebyrer

Norwegian fik i 2017 en indtægt på 4,8 milliarder norske kroner fra gebyrer og tillægsydelser, og målet er at nå op på 20 procent af omsætningen.

Mulig bombe under Norwegian-regnskab

Finanstilsynet i Norge er ikke enig i, at Norwegian kan opskrive værdien af aktierne i Bank Norwegian, og derfor kan regnskabet være næsten to milliarder norske kroner ringere.

Millliardunderskud hos Norwegian

Mens mange flyselskaber rapporterer om rekordoverskud i 2017, må Norwegian præsentere et driftsunderskud på to milliarder norske kroner.

Flere ruteflyvninger fra København til Cypern

Bortset fra et par uger i højsommeren har det været småt med direkte flyvninger fra Danmark til solbeskinnede Cypern.

Bjørn Kjos: Godt vi er ude af 2017

Norwegian vil torsdag præsentere årsresultatet for 2017, og analytikerne forventer et underskud på op imod 1,5 milliarder norske kroner før renter og skat.

Global Norwegian-ekspansion fra London

Ruter til Tokyo, Shanghai, Beijing, destinationer i Mellemøsten samt nye amerikanske ruter til Detroit, Philadelphia og Minneapolis er i støbeskeen hos Norwegian.