Norwegian Dreamliner-fly i London Gatwick Airport (Foto: Gatwick/PR)

Norwegian køber Gatwick-slots fra lettisk flyselskab

Norwegian køber 28 ugentlige start- og landingstilladelser i London Gatwick Airport, således at selskabet er gearet til vækst i Storbritannien i 2018.

Norwegian var for nylig med i budkrigen om de attraktive slots (start- og landingstilladelser, red.) i London Gatwick Airport fra boet efter konkursramte Monarch Airlines. IAG, der er moderselskab for British Airways, løb af med sejren, mens Wizz Air sikrede sig de attraktive slots i London Luton Airport.

Men nu har Norwegian fundet en anden måde at sikre sig øget kapacitet i den store London-lufthavn. Fra lettiske Small Planet Airlines har Norwegian købt i alt 28 ugentlige slots fra starten af sommertrafikprogrammet 2018.

Dermed har Norwegian mulighed for at fortsætte væksten i Gatwick Airport, hvorfra man i dag som tredjestørste flyselskab årligt transporterer 4,6 millioner passagerer, hvilket svarer til omkring 10 procent af lufthavnens årlige kapacitet.

“London Gatwick er hjertet i vores globale vækstambitioner, så erhvervelsen af disse vigtige nye slots vil give os mulighed for at tilbyde vores passagerer endnu flere ruter, ekstra frekvenser og attraktive priser. Sammen med åbningen af nye ruter til Argentina, Chicago og Austin i 2018, så vil det betyde et enormt boost at få denne ekstra kapacitet i det største år nogensinde i Storbritannien,” siger Thomas Ramdahl, der er kommerciel direktør for Norwegian.

Sandsynligvis nye interkontinentale ruter
Norwegian oplyser samtidig, at selskabet endnu ikke har taget stilling til, hvordan man vil udnytte de ekstra 28 ugentlige slots i Gatwick Airport.

Det ligger imidlertid fast, at Norwegian – udover de europæiske ruter – allerede flyver til Singapore og ni amerikanske destinationer, og med Buenos Aires-ruten samt de to nye USA-ruter til Austin og Chicago, kommer det norske lavprisflyselskab i 2018 op på 13 interkontinentale ruter.

Da Gatwick Airport er ekstremt slotrestriktiv og lokalmarkedet i London er umætteligt, vil det være mest sandsynligt, at Norwegian benytter de nye slots til interkontinental rutetrafik med det stadig stigende antal af nye Boeing 787-9 Dreamlinere. Det kan dog betyde, at eksempelvis Skandinavien kommer til at undvære nogle af de nye ruter, som kan være planlagt med de kommende langdistancefly.

Største flyselskab i Gatwick Airport er easyJet, der sidste år transporterede 17,4 millioner passagerer efterfulgt af British Airways og Norwegian.

 

Relaterede artikler:

IAG har købt værdifulde Monarch-slots

Norwegian i enegang med Gatwick-støtte

Gatwick base for større Norwegian-Dreamliner

Norwegian tvinger BA væk fra Gatwick-rute

Norwegian starter salg af Gatwick-billetter

x

Læs Også

CPH får Norwegians første Amman-rute

Norwegians første rute til Jordans hovedstad bliver fra Københavns Lufthavn. Et andet selskab åbner også rute mellem København og Amman.

Endnu en sæson med vikarfly hos Norwegian

Portugisiske ACMI- og wetleaseoperatører har været flittige gæster på Norwegians ruter de seneste fem år, og 2018 bliver ingen undtagelse.

Norwegian fordobler fra Dublin til New York State

Lavprisselskabet fortsætter med at udvide sine flyvninger over Atlanten fra Dublin i Irland til Stewart International Airport en times kørsel fra New York City og til Providence, Rhode Island.

Norwegian vil flyve fra Sydamerika til Asien

Norwegian har planer om at flyve mellem Sydamerika og Asien med stop undervejs i Australien. Tilladelsen til at flyve til Australien er på plads.

Kodeforvirring hos Norwegian

De tider er forbi, hvor man kunne regne med, at rutenumrene hos Norwegian startede med DY. Nu har selskabet i alt seks koder i D-serien.

Norwegian har fået sidste nye Boeing 737-800

Det sidste fly af typen Boeing 737-800 blev onsdag leveret til Norwegian, der fremover vil modtage den mere miljøvenlige Boeing 737 MAX 8.