Leif Burlin var passager nummer én million på Norwegians langdistanceflyvninger til og fra CPH. Foto: Norwegian.

Norwegian runder skarpt hjørne i CPH

Fredag kunne Norwegian byde passager nummer én million på sine langdistanceflyvninger fra Københavns Lufthavn velkommen.

På godt 3,5 år har Norwegian transporteret én million passagerer på sine langdistanceflyvninger til og fra Københavns Lufthavn. I november 2013 havde Norwegian sin første interkontinentale flyvning fra København, hvor turen gik til Fort Lauderdale, Florida. I dag har selskabet otte langdistanceruter mellem København og USA og Asien. Og fredag rundede man passager nummer én million på de flyvninger.

”Det er en milepæl for os, at vi har haft én million langdistancepassagerer i København. Vi har løbende ekspanderet vores rutetilbud, så vi i dag har otte ruter til USA og Asien, og vi mærker tydeligt, at danskerne sætter pris på komfortable flyvninger til en lav pris,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

Flere amerikanere
Det er dog ikke kun danskere og skandinavere, der fylder sæderne ud på de Boeing 787 Dreamliner-fly, som Norwegian anvender på sine ruter fra CPH til de oversøiske destinationer.

”Videre er vores ruter mellem USA og København rigtig godt fyldt op af amerikanske turister, der benytter sig af muligheden for billige billetter til Danmark for at opleve Københavns gastronomi, design og seværdigheder. Gennemsnitligt ligger vi på godt 30 procent amerikanske rejsende på langdistanceflyvningerne, men særligt på vestkystruterne ser vi helt op til 50 procent amerikanere. Norwegian ser et stort potentiale i at bringe flere amerikanere og andre turister til Danmark, hvilket direkte skaber både vækst og arbejdspladser,” siger Thomas Ramdahl.

Passager nummer én million var danske Leif Burlin, der sammen med sin kone Mona var på vej til Los Angeles fredag eftermiddag. Leif Burlin blev belønnet med en rejse t/r for to på en valgfri langdistancerute fra København.

Billet ind på Singapore
Ruterne fra Københavns Lufthavn til USA og Asien kan meget vel blive suppleret af en rute til Sydamerika. I forbindelse med sin entré på det argentinske marked, hvor selskabet agter at flyve både indenrigs- og udenrigsflyvninger, har Norwegian søgt de argentinske myndigheder om lov til at flyve mellem Buenos Aires og København.

Desuden lobbyer selskabet hårdt for at få indgået nye skandinaviske luftfartsaftaler med Rusland, som vil give Norwegian mulighed for at overflyve Rusland. Det kan selskabet ikke i dag – bortset fra en særtilladelse på en enkel rute. Det blokerer for en lang række ruter mellem Skandinavien og Asien, som Norwegian ellers gerne vil åbne. Norwegian har blandt andet allerede lagt billet ind på landingstilladelser i Københavns Lufthavn til at kunne åbne en rute til Singapore.

Realisere globale strategi
Norwegian lancerede sin første langdistancerute mellem Oslo og New York i maj 2013. I takt med, at selskabet får leveret flere splinternye Boeing 787 Dreamliner, er antallet af nye interkontinentale ruter steget, hvilket viser, at selskabet er i færd med at realisere sin globale strategi. I dag har Norwegian 52 ruter mellem Europa og USA, hvilket er flest af alle europæiske flyselskaber. Desuden er nye europæiske baser og nye ruter til blandt andet Singapore og Seattle annonceret.

 

 

Relaterede artikler:

Norwegian vil flyve fra Argentina til Danmark

Norwegian vil flyve langt fra Rom

Norwegian klar til at åbne skandinaviske Singapore-ruter

Norwegian vil have flere USA-ruter fra CPH

Norwegian må vente med skandinaviske Asien-ruter

Milepæl for Norwegians langruter i CPH

Fort Lauderdale første Norwegian-destination fra CPH

x

Læs Også

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.

Københavns Lufthavn taler med naboerne

Københavns Lufthavn er gået i offensiven for at pleje forholdet til sine naboer. Ikke alt i charmeoffensiven fungerer dog lige godt.

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet får om kun en måned sin anden rute mellem København og Berlin, når Københavns Lufthavn bliver en del af lavprisselskabet lynoffensiv i Berlin Tegel-lufthavnen.

Tyrkiske selskaber opruster på CPH

SunExpress og Turkish Airlines tror på, at de rejsende vender tilbage til Tyrkiet og øger derfor begge kapaciteten på CPH-ruter.

Norwegian-kommunikationschef i nyt job

Norwegians danske kommunikationschef Daniel Kirchhoff forlader selskabet ved udgangen af måneden for at tiltræde en tilsvarende stilling i Scandic Hotels.