Menzies Aviation gør klar til at laste håndbagage i lastrummet på Norwegian-fly (Privatfoto)

Norwegian: Uacceptabel håndtering af bagage

En privat videooptagelse fra Oslo Lufthavn viser lastearbejdere fra handlingselskabet Menzies Aviation smide rundt med håndbagage, der skal i lastrummet på et Norwegian-fly.

Selvom man hos Norwegian køber og betaler for et udvalgt sæde i kabinen, har man ikke betalt for plads i hattehylden over sædet. Derfor kan man risikere, at der ikke er plads til håndbagagen, hvis man går ombord i flyet som en af de sidste passagerer.

I den slags situationer bliver man som passager bedt om at aflevere bagagen forrest i flyet, hvorefter lastearbejdere fra handlingselskabet vil sørge for, at håndbagagen kommer i lastrummet.

CHECK-IN.dk har fået tilsendt en privat videooptagelse, der viser lastearbejdere fra handlingselskabet Menzies Aviation i Oslo Lufthavn smide håndbagage under flyet, så det hurtigt kan komme i lastrummet. Vi har forelagt videooptagelsen for Norwegian, der naturligvis ikke er stolte af situationen.

“Dette konkrete tilfælde er en fuldstændig uacceptabel håndtering af vores passagerers bagage og på ingen måde i tråd med vores retningslinjer. Denne video vil med det samme blive fremlagt for vores handlingagent i Oslo,” siger kommunikationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

Ingen forsikringsdækning
I dette tilfælde er det Norwegian, der bliver udstillet, men der er givetvis jævnligt mange af den slags tilfælde hos flyselskabernes handlingagenter, da produktet og kvaliteten aldrig er stærkere end det svageste led.

“Norwegian flyver mere end 30 millioner passagerer årligt og får sjældent tilbagemeldinger som denne. Vi værdsætter dog altid feedback fra vores passagerer i sådanne situationer og arbejder kontinuerligt med at sikre, at vores samarbejdspartner altid lever op til vores standarder for bagagehåndtering,” understreger kommunikationschefen.

Et særligt forhold omkring problematikken med håndbagage i lastrummet er, at forsikringsselskabernes bagagedækning har en klausul om, at særligt udstyr kun er dækket, hvis det medbringes som håndbagage.

Der står typisk i forsikringsbetingelserne, at PC/-udstyr, tablets, GPS/-udstyr, smykker, ure, briller, solbriller, dykkercomputere, mobiltelefoner, fotoudstyr, videoudstyr, samt audioudstyr, herunder transportable musikafspillere, alene er dækket, såfremt disse medtages som håndbagage.

Derfor kan det blive en kostbar affære, hvis disse effekter anbringes i lastrummet og bliver beskadiget ved en hårdhændet behandling fra lastearbejderne.

 

Relaterede artikler:

Norwegian: Ingen planer om skandinavisk handlingselskab

Menzies vinder fortsat frem i CPH

180 Menzies-ansatte i CPH

Aviator-ansatte kan overtages af Menzies

3F: Tag en tudekiks, Norwegian

x

Læs Også

Norwegian besvarer SAS-offensiv i Aarhus

Norwegian vil ikke stiltiende se til, at SAS vil flyve til Málaga og Palma de Mallorca fra Aarhus Lufthavn. Nu øger nordmændene med 1.100 sæder om ugen fra Aalborg Lufthavn.

Norwegian afviser snyd med IP-adresser

Der er mange myter om prissætning af flybilletter, og hos Norwegian afviser man, at kundernes IP-adresser benyttes til individuelt at differentiere billetpriserne.

Næsten 12 procent lavprisvækst i 2018

De fire store uafhængige europæiske lavprisflyselskaber havde i 2008 en passagervækst på 28,5 millioner, hvilket svarer til det samlede passagertal for SAS.

Norwegian får lov at sende Asien-fly gennem Rusland

Rusland åbner igen sit luftrum for specifikke Norwegian-ruter til Asien, men generelt er der stadig lukket for de rød-hvide fly.

Fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer på 15 år

I løbet af 15 år er Norwegian vokset fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer årligt. Ifølge en luftfartsanalytiker har selskabet dog de seneste år gabt over for meget.

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

I Aalborg Lufthavn har Ryanair efter få måneder overhalet Norwegian i kampen om passagererne til den britiske hovedstad.