Administrerende direktør Jacob Nitter Sørensen, Air Greenland. (Foto: Air Greenland)

Ny administrerende direktør i Air Greenland

Gennem ni måneder har Air Greenlands bestyrelse ledt efter en ny administrerende direktør, og nu er den konstituerede direktør blevet ansat i stillingen.

Lørdag den 20. maj sidste år fratrådte Michael Højgaard pludseligt som administrerende direktør for Air Greenland efter at have været i spidsen for det grønlandske flyselskab gennem fire år.

Michael Højgaard forlod selskabet med øjeblikkelig varsel efter “gensidig overenskomst”, som det hedder i bestyrelsessproget, når direktøren bliver nødt til at gå ufrivilligt.

Sidenhen har Air Greenlands bestyrelse ledt med lys og lygte efter en ny direktør til at stå i spidsen for det grønlandske flyselskab, og nu har en enig bestyrelse endelig besluttet at udnævne Jacob Nitter Sørensen til ny administrerende direktør. Jacob Nitter Sørensen har været konstitueret direktør siden Michael Højgaards fratræden og var tidligere operativ direktør/flyvechef i selskabet.

”Jacob har fungeret i stillingen de sidste ni måneder – der har været flere udfordringer undervejs, men Jacob har til fulde levet op til ansvaret og leveret både til driften og til udviklingen af selskabet. Air Greenland står overfor store omstruktureringer i forbindelse med forberedelsen til en ny infrastruktur, og bestyrelsen er enig i, at Jacob er den rette til at lede selskabet igennem forandringerne,”  siger bestyrelsesformand Søren Lennert Mortensen i en kommentar til ansættelsen.

Direktionen udvides med vicedirektør
Det er en erfaren pilot, der nu kommer til at stå i spidsen for Air Greenland. Jacob Nitter Sørensen blev efter endt pilotuddannelse ansat i selskabet i år 2000 og har fløjet Dash 8 i selskabet. Med sig i bagagen har han tiltler som kaptajn, training manager, chefpilot og senest flyvechef.

Certifikatet blev hentet på Oxford Aviation College, og i øjeblikket er den nyudnævnte administrerende direktør ved at gennemføre en diplomuddannelse i Air Transport Management ved City University i London.

”I bestyrelsen besluttede vi samtidig, at direktionen opnormeres med en vicedirektør, og formålet med denne prioritering er at sikre, at Air Greenlands omstilling til en ny konkurrencesituation har højeste prioritet,” understreger Søren Lennert Mortensen.

Ledergruppen består i dag udover Jacob Nitter Sørensen af Mogens E. Jensen (finansdirektør), Maliina Abelsen (kommerciel direktør), Jens R. Lauridsen (teknisk direktør) og Mads B. Christensen (HR-direktør) samt snart også en ny vicedirektør.

 

Relaterede artikler:

Ingen vil være direktør hos Air Greenland

Air Greenland-direktør skal gøre klar til nye fly

Air Greenland-direktør fratræder øjeblikkeligt

x

Læs Også

Air Greenland-direktør skal gøre klar til nye fly

Den afgående direktør hos Air Greenland var god til at rydde op og effektivisere, men den nye direktør skal forberede en kommende udskiftning af flyflåden.

Air Greenland-direktør fratræder øjeblikkeligt

Administrerende direktør Michael Højgaard fra Air Greenland er fratrådt i lørdags blot 12 dage efter selskabets ordinære generalforsamling.

Fly lettede fra bane med snerydningskøretøjer

Et Dash 8-fly fra Air Greenland lettede fra Kangerlussuaq, mens der befandt sig flere kørertøjer i modsatte ende af startbanen og uden at der var givet tilladelse.

Air Greenland nedskriver værdi af langdistancefly

Udsigten til længere landingsbaner i flere grønlandske lufthavne får Air Greenland til at nedskrive værdien af sit langdistancefly.

Air Greenland: EU-regler rammer os hårdt

Den udskældte EU-forordning om kompensation ved aflysninger og forsinkelser gør ekstra ondt for Air Greenland. Britisk EU-exit kan betyde, at forordningen lempes.

Air Greenland øger på CPH-rute

Air Greenland fortsætter i 2017 med at øge sommer-kapaciteten på sin rute mellem København og Grønland, sådan som selskabet har gjort de foregående år.