Seville Airport (Foto: Aeropuerto de Sevilla)

Ny Ryanair-rute fra København til Sevilla

Ryanair vil i slutningen af oktober måned åbne en rute mellem København og Sevilla. Det bliver lavprisflyselskabets sjette rute til Spanien.

Ryanair åbner i slutningen af oktober måned endnu en rute fra Københavns Lufthavn. Destinationen er denne gang Sevilla, der er hovedstad i Andalusien og den største by i Sydspanien. Hertil vil Ryanair flyve to gange ugentligt.

Det bliver Ryanairs sjette rute til Spanien fra Københavns Lufthavn og samlet rute nummer 21 fra den danske hovedstadslufthavn. I forvejen flyver Ryanair fra CPH til Alicante, Madrid, Málaga, Tenerife og snart også Valencia.

Den nye Ryanair-rute vil blive opereret to gange om ugen med selskabets 189-sæders Boeing 737-800 fly. Tidtabellen er endnu ikke offentliggjort, da billetterne først bliver lagt til salg på mandag den 20. februar. Her vil de billigste enkeltbilletter blive solgt for 73 kroner inklusive skatter og afgifter, men eksklusive tillæg for bagage og sædevalg.

“Det glæder Ryanair at kunne annoncere en ny rute fra København til Sevilla med to ugentlige afgange fra oktober som en del af vores vintertrafikprogram 2017 fra Københavns Lufthavn,” siger Arune Jaraite, der er projektansvarlig hos Ryanair.

14 spanske destinationer med fly
Med ruten til Sevilla får Københavns Lufthavn sat endnu en destination på rutekortet. Der er nemlig ikke i dag direkte flyforbindelse til Sevilla, hvor passagererne hidtil har været henvist til at rejse via Amsterdam eller Barcelona med en samlet rejsetid på mellem fem og seks timer. Nu vil flyrejsen kunne gennemføres på lidt under fire timer.

Spanien er en af de mest populære rejselande hos danskerne. Med den nye rute til Sevilla bliver der fremover otte rutedestinationer og seks charterdestinationer i Spanien direkte fra Københavns Lufthavn. Med rutefly er det muligt at flyve direkte til Málaga, Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Alicante, Valencia, Las Palmas samt Tenerife. Vælger man i stedet charterfly, kan der flyves direkte fra København til Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, Menorca, Ibiza og Almeria.

I 2016 var der 943.572 rejsende på charterflyvninger fra København til og fra Spanien, mens 3.743.306 rejste med rutefly til og fra de spanske destinationer. Dermed udgjorde spaniensrejsende sidste år mere end hver sjette passager, eller hvad der svarer til 16,2 procent af samtlige lidt flere end 29 mio. passagerer i Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Ryanair åbner den 20. rute til København

Ny Ryanair-rute fra København til Grækenland

Ryanair-vækst får Københavns Lufthavn til at opjustere

Ryanair åbner rute fra København til Tenerife

Ryanair’s københavner-fly får travlt

x

Læs Også

Fortsat tilbagegang i CPH

Flere langrutepassagerer og chartergæster til Egypten kunne ikke forhindre endnu en tilbagegangs-måned i CPH i januar.

Iranere får tredje Sverige-rute

Iran Air opgav at flyve til CPH på grund af strid om bevæbnede vagter. Nu åbner selskabet i stedet Malmø-rute.

Ryanair advarer om risiko for påske-strejker

Lavprisselskabet fastslår, at man hellere aflyser fly i påskeferien en giver efter for pres fra piloterne om højere løn.

Ryanair-overenskomst kan tage op til et år

Hvis Ryanair ønsker at genetablere baser i Danmark kan det tage mellem seks og 12 måneder, inden man er klar til at implementere en ny overenskomst.

Ryanair modtager nye Boeing-fly i 2019

I april 2019 vil det irske lavprisflyselskab Ryanair modtage det første af i alt 210 nye fly af typen Boeing 737 MAX 200.

CPH i toppen af europæisk punktlighed

Københavns Lufthavn var i 2017 den tredjebedste lufthavn i Europa til at få flyene afsted til tiden, viser ny analyse fra OAG.