Passagerer besvimede i glohed flykabine

United Airlines og Ryanair har på to uafhængige flyvninger oplevet problemer med flyets aircondition, og det betød store gener for passagererne, hvoraf flere besvimede.

Det er sommer, og det kan betyde ekstra høje og ubehagelige temperaturer i flykabinen, i minutterne inden den bliver nedkølet af maskinens klimaanlæg.

Men for det amerikanske flyselskab United Airlines lykkedes det imidlertid ikke at få nedkølingen til at fungere på afgangen UA-59 den 18. juli fra tyske Frankfurt Lufthavn til San Francisco i den amerikanske stat Californien. Det skriver The Aviation Herald.

Boeing 747-400-flyet med registrering N121UA var på vej til startbanen i Frankfurt-lufthavnen, da temperaturen om bord pludselig steg umenneskeligt meget. Flere passagerer besvimede som følge af varmen, og flyets besætning valgte straks at returnere til gaten.

Et stort antal ambulancer blev sendt til gaten for at yde hjælp til de berørte passagerer, og flyvningen blev aflyst.

Lufthavnspolitiet sagde efterfølgende, at temperaturen i flyet steg som følge af et svigtende aircondition-system. Et ukendt antal passagerer fik kredsløbssvigt og fik brug for hurtig lægehjælp, lyder det.

40 grader i flykabinen
Det irske lavprisselskab Ryanair har også haft problemer med klimaanlægget om bord på et af deres fly.

Tirsdag den 1. august skulle et Boeing 737-800-fly med registreringen EI-DPV have lettet kl. 9:30 fra Roms Ciampino-lufthavn til Charleroi-lufthavnen i Bruxelles, men flyet blev kraftigt forsinket på grund af aircondition-problemer. Det skriver den belgiske hjemmeside luchtzak.be.

Fra kl. 11:30 begyndte de 150 passagerer endelig at gå om bord i flyet, men det stod hurtigt klart, at de måtte vente yderligere halvanden time i selve flyet. Men klimaanlægget i kabinen virkede ikke, og der blev ikke serveret drikkevarer.

Ifølge en af passagerene fik ældre mennesker og små børn ikke vand, mens en anden bekymret passager forklarede til den belgiske tv-station RTL:

”Fanget i flyet uden aircondition midt på platformen og med 40 grader. Flyselskabet sælger stadig flasker med vand.”

Ryanair undskylder
En tredje passagerer har angiveligt fortalt RTL, at passagererne modtog gratis vandflasker og sandwich, men det strider således mod andre øjenvidneberetninger.

Efter at have ventet i flyet i halvanden time, blev passagererne sendt tilbage i terminalen, inden de igen boardede et varmt fly kl. 14:30.

Seks timer forsinket lettede Boeing 737-800-flyet kl. 15:30, og det landede kl. 17:10 i Charleroi-lufthavnen.

”Flyvningen fra Rome Ciampino til Bruxelles Charleroi (1. aug.) blev forsinket før start på grund af et mindre teknisk problem med flyet. Kunderne blev forsynet med kuponer til forfriskninger, og ingeniørerne fjernede fejlen og returnerede flyet til service, og det er siden afgået til Bruxelles Charleroi. Ryanair underskylder oprigtigt over for alle kunder, der var berørt af forsinkelsen,” lyder det fra en talsman fra Ryanair.

 

Relaterede artikler:

United vil undgå nye “Dr. Dao-episoder”

IATA-chef: United-episode er helt uacceptabel

 

x

Læs Også

Svenske Ryanair-piloter organiserer sig

Hovedparten af Ryanairs svenske piloter har etableret en faglig klub, der er blevet en del af Svensk Pilotförening, og nu kræver piloterne lokale overenskomster.

Ryanair åbner København-rute for anden gang

I februar annoncerede Ryanair en rute fra København til Sevilla med opstart i oktober, og nu annonceres ruten igen - og denne gang med start i 2018.

United overvejer køb af brugte Airbus-fly

Det amerikanske flyselskab United Airlines påtænker at erhverve op til 40 brugte fly af typerne Airbus A319 og A320.

Ryanair har betalt 200 mio. kroner i kompensationer

Ryanair måtte i september betale op imod 200 mio. kroner i kompensation til passagererne som kompensation for aflyste flyvninger i henhold til EU261-forordningen.

‘Sully’ Sullenberger støtter Ryanair-piloterne

Piloten fra "Miraklet på Hudson" støtter de protesterende Ryanair-piloter og minder Ryanairs ledelse om hvad det er for en bedrift en pilot reelt står i spidsen for.

Kvindelig Ryanair-kaptajn forrest i arbejdskamp

Det er normalt ikke karrierefremmende at tale Ryanairs ledelse imod. Men det har en kvindelig pilot nu gjort i et brev direkte til topchef Michael O'Leary.