Regional Jet ATR72-600 (ES-ATD) opereret for SAS (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Pendlere protesterer mod SAS-forsinkelser

Hvert sjette fly mellem Aalborg og København var mere end 15 minutter forsinket i første halvår 2018. Pendlere er stærkt utilfredse.

Pendlere mellem Aalborg og København er stærkt utilfredse med regulariteten denne sommer på SAS-ruten fra Nordjylland til hovedstaden, skriver Nordjyske Stiftstidende.

SAS betjener normalt ruten med et miks af både egne fly som Airbus A321-200 og A320-200 samt fly fra underleverandører, heriblandt Nordica, der betjener ruten med ATR72-600 turbopropfly via datterselskabet Regional Jet. I sommerperioden er en del af afgangene imidlertid taget ud.

Pendlerformand: ATR72-fly altid forsinkede
”SAS er inde i en sommerfartplan, hvor de skærer voldsomt ned på kapaciteten på Aalborg-ruten. Vi får de små propelmaskiner, som Nordica betjener – og så får vi alle forsinkelserne. De små propelmaskiner er altid forsinkede,” siger pendlernes formand, Henriette von Platen, til Nordjyske.

Ifølge formanden satte forsinkelserne for alvor ind, da SAS skiftede underleverandør til Nordica/Regional Jet i efteråret 2017.

”I det private erhvervsliv plejer man at udskifte en underleverandør, som i løbet af 10 måneder ikke har fundet ud af at levere til tiden,” siger Henriette von Platen.

Hos SAS siger kommunikationsdirektør Karin Nymann, at det er højsæson og at hele personalet arbejdet “stenhårdt” med de udfordringer, der findes i et stort system, som hænger sammen.

”Alle vil rejse nu. Men hver eneste forsinkelse er ulykkelig,” siger hun til avisen og understreger, at forsinkelserne ikke er på mere end en halv til en hel time, hvilket hun dog ikke finder tilfredsstillende.

17 procent af flyene forsinkede
I første halvår 2018 var næsten 17 procent af flyene – eller hvert sjette fly – mellem Aalborg og København 15 minutter eller mere forsinket, og det gjaldt både SAS-fly og Norwegian-fly.

Det viser nye tal, som transportminister Ole Birk Olesen (LA) giver i et svar til den nordjyske transportordfører Rasmus Prehn (S). De 17 procent er dog en forbedring i forhold til andet halvår 2017, hvor omkring 20 procent af flyene var forsinkede.

Til sammenligning var kun 1,7 procent af indenrigsflyene mellem Sønderborg og København forsinkede i første halvår 2018, skriver avisen. Denne rute drives af Alsie Express.

 

Relaterede artikler:

S-politiker: Beskidte toiletter og pendlerchikane i CPH

Over 3.000 SAS-aflysninger siden årsskiftet

SAS-leverandør dropper navneskifte