Rejsebureauer får provision på catering

Det lettiske flyselskab airBaltic tilbyder nu rejsebureauerne op til syv procent i provision, når de booker catering til kunderne.

Mange har oplevelsen af, at udsøgt flymad kun hører hjemme på BusinessClass hos de store flyselskaber. Men der er også andre muligheder, hvis man vel at mærke vil betale for det.

Lettiske airBaltic tilbyder et udsøgt menukort med over 70 retter, der kan forudbestilles inden flyvningen. Hvad enten man ønsker svinemedaljoner, wienerschnitzel eller lammekotelet, er det muligt at betale og forudbestille dette direkte på flyselskabets hjemmeside eller gennem rejsebureauet.

Rejsebureauerne har samtidig mulighed for at skabe sig en ekstra indtægtskilde, med mindre omkostningerne til administration af madbestillingerne overstiger provisionen.

AirBaltic tilbyder nemlig en trinvis provision til rejsebureauerne baseret på den månedlige omsætning på måltidsbestillingerne. Ved en omsætning op til 250 euro betales en provision på tre procent, der stiger til fem procent, hvis der sælges op til 1.000 euro. Overstiger den månedlige omsætning 1.000 euro, vil der være syv procent i provision.

Rent teknisk skal madbestillingen foretages på airBaltic´s hjemmeside med et særligt login, som rejsebureauerne får tildelt. Når ordren er gennemført får man en bekræftelse til kunden med totalpris, mens en faktura fratrukket provision kan udskrives hos rejsebureauet.

Champagne og røde roser
Det omfattende måltidsprogram hos airBaltic er tilgængeligt på alle flyvninger, dog med den begrænsning, at varme retter kun serveres på ruter med over 90 minutters flyvetid.

Når passagerene har forudbestilt et måltid serveres dette individuelt i kabinen før den generelle servering starter. Dermed er der god tid til at indtage måltidet.

Hos airBaltic er det muligt at vælge ni forskellige slags morgenmad i et prisniveau fra 8 til 12 euro, hvilket svarer til 60-90 kroner. Der er også ni varme retter at vælge imellem, hvor svinemedaljoner er billigst til 90 kroner, mens lammekoteletter koster op imod 200 kroner.

menukortet finder man også 53 forskellige slags drikkevarer lige fra vand og juice over øl, vin og champagne til spiritus.

Er man til særlig forkælelse og overraskelse af sin udkårne, kan man bestille en buket med 15 røde roser og en hel flaske Tattinger-champagne. Så skal man til gengæld hoste op med 800 kroner, mens rejsebureauet kan modtage op til 56 kroner for ulejligheden, hvis bestillingen går derigennem.