Et Boeing 737-800 fly fra Ryanair lander i Rom Fiumicino-lufthavnen. Foto: Alessandro Ambrosetti / Wikimedia Commons.

Ryanair advarer om risiko for påske-strejker

Lavprisselskabet fastslår, at man hellere aflyser fly i påskeferien en giver efter for pres fra piloterne om højere løn.

Ifølge Ryanairs topchef Michael O’Leary er det ikke uventet, at selskabet bliver stillet over for trusler om strejker fra pilotsammenslutninger på selskabets baser rundt om i Europa i forbindelse med påske-trafikken. Han understreger dog, at man ikke vil bøje sig for kravene, men foretrækker eventuelle fly-aflysninger.

“Jeg forestiller mig, at sådanne vanskeligheder er uundgåelige”, siger han, men understreger, at Ryanair ikke vil bøje sig for trusler af den karakter, skriver TravelMole.

Uenighed rundt om i Europa
Ryanair besluttede sig for første gang nogensinde at anerkende piloternes fagforeninger i december for at undgå strejker i juletrafikken, men flyselskabet er stadig ikke nået til enighed med pilotorganisationerne om løn og arbejdsforhold på baserne rundt om i Europa.

Michael O’Leary siger, at han er usikker på, om den manglende enighed vil føre til strejker, men han forventer, at nogle af pilotorganisationerne vil ’prøve på et eller andet i perioden omkring påske: ”Men vi er indstillet på det og klar til at imødegå det”.

I januar meddelte Ryanair, at man var nået til enighed om en ny lønaftale med piloterne på alle selskabets 15 baser i Storbritannien, men at piloter baseret i nogle andre lande stadig ikke har kunnet enes med flyselskabet, fordi de fastholder, at betingelserne hos Ryanair ikke er lige så favorable som hos andre lavprisselskaber, for eksempel easyJet og Norwegian.

Relaterede artikler:

Ryanair-overenskomst kan tage op til et år

Ryanair indgår aftale med fagforening

Italienske fagforeninger vil strejke mod Ryanair

 

x

Læs Også

Ryanair indfører Brexit-klausul på solgte billetter

Usikkerhed omkring britisk luftfarts fremtid får Ryanair til at indsætte en særlig klausul i betingelserne for sine 2019-billetter.

FPU: Stadig langt til overenskomstforhandlinger med Ryanair

Aftalen mellem Ryanair og selskabets britiske piloter er ikke en egentlig overenskomst. Sådan en kan være svær at få i hus, pointerer dansk fagforening.

Ryanair indgår aftale med fagforening

Efter mange års indædt modstand mod fagforeninger har Ryanair i dag indgået en aftale med en fagforening for selskabets britiske piloter.

Ryanair afviser indenrigsrute i Norge

Ryanair har lagt et "city pair" op fra Stavanger til Oslo og Vilnius i selskabets bookingapp. Men det er ingen rute på vej, hævder selskabet.

Ryanair indklager Polen for EU

Polen ønsker ikke at udvikle Warszawa-lufthavnen Modlin, og det får nu det irske lavprisflyselskab Ryanair til at indgive en klage til EU.

Ryanair vil udvide med baser i Frankrig

Ryanair lancerer 10 nye franske ruter i sit vinterprogram 2018 og ønsker at udvide med flere baser rundt om i landet.