Italienske fagforeninger vil strejke mod Ryanair

Tre Italienske fagforeninger, der repræsenterer kabinepersonale, piloter og jordpersonale, har opfordret sine medlemmer til at strejke mod Ryanair den 10 februar.

Ryanair har ladet forstå, at man kun vil forhandle overenskomst med fagforeningen Anpac, som er den førende pilotsammenslutning i Italien.

Til gengæld vil man ikke have noget at gøre med de fagforeninger, som repræsenterer kabinepersonale, jordpersonale og piloter, som ikke er med i Anpac. Det har fået de øvrige fagforeninger til at varsle strejke den 10. februar.

“Der skal øjeblikkeligt optages forhandlinger omkring lønninger og arbejdsforhold for alle ansatte og ikke blot for en del af dem”, lyder det fra ’Filt Cgil’, ’Fit Cisl’ og ’Uiltrasporti’ fagforeningerne i en udtalelse, der er sendt pr. email.

Uacceptabelt
“Det er uacceptabelt, at flyselskabet vælger hvilke fagforeninger man vil tale med i total ligegyldighed med de mest elementære principper i vores retlige system, som klart fastslår, at personale frit kan vælge, hvem de ønsker skal repræsentere dem”, hedder det i udtalelsen.

Det irske lavprisselskab sagde i december, at man vil anerkende piloternes fagforeninger for første gang i selskabets 32-årige historie.

Ryanair flyver i vintertrafikprogrammet 2017/18 fra Københavns Lufthavn til de italienske lufthavne i Bologna, Milano-Bergamo samt Rom Ciampino.

 

Relaterede artikler:

Ryanair ansætter ekspertforhandlere

Ryanair-kovending skal trykprøves

Ryanair truer irske piloter

x

Læs Også

Ryanair åbner 14 ruter til Jordan

Europas største lavprisselskab er klar med sine første flyvninger til Jordan. Det bliver til 14 ruter i alt til Amman og Aqaba, som selskabets entre i Mellemøsten.

Ryanair indfører Brexit-klausul på solgte billetter

Usikkerhed omkring britisk luftfarts fremtid får Ryanair til at indsætte en særlig klausul i betingelserne for sine 2019-billetter.

FPU: Stadig langt til overenskomstforhandlinger med Ryanair

Aftalen mellem Ryanair og selskabets britiske piloter er ikke en egentlig overenskomst. Sådan en kan være svær at få i hus, pointerer dansk fagforening.

Ryanair indgår aftale med fagforening

Efter mange års indædt modstand mod fagforeninger har Ryanair i dag indgået en aftale med en fagforening for selskabets britiske piloter.

Ryanair afviser indenrigsrute i Norge

Ryanair har lagt et "city pair" op fra Stavanger til Oslo og Vilnius i selskabets bookingapp. Men det er ingen rute på vej, hævder selskabet.

Ryanair indklager Polen for EU

Polen ønsker ikke at udvikle Warszawa-lufthavnen Modlin, og det får nu det irske lavprisflyselskab Ryanair til at indgive en klage til EU.