Ryanair (Arkivfoto; Trevor Benbrook | 123RF Stock Photo)

Ryanair ansætter ekspertforhandlere

Ryanair skal i gang med at forhandle lokale kollektive overenskomster med piloter og kabinepersonale i Europa, og flyselskabet hyrer nu eksperter ind til opgaven.

Ryanair er kendt for at have en kompromisløs tilgang til alt, hvad selskabet foretager sig, og sådan bliver det formentlig også, når det irske lavprisflyselskab skal i gang med at forhandle overenskomster på plads i de 20 lande, hvor selskabet har lokale baser.

Derfor har selskabet netop opslået et ikke specificeret antal ledige stillinger som Employee/Industrial Relation Managers, der får til opgave at lede forhandlingerne om kollektive overenskomster med fagforeninger i 20 lande. Aftaler, der “møder vores ansattes krav, mens Ryanair stadig vil kunne bevare den brancheførende produktivitet og lavprismodel,” hedder det i jobopslaget.

De nye stillinger oprettes i Ryanairs HR-afdeling på hovedkontoret i Dublin. Kravene til ansøgerne er, at de har mindst tre til fem års erfaring med at lede og afslutte forhandlinger på arbejdsmarkedet, og herudover kræver det, at kandidaterne har et indgående kendskab til arbejdsret i EU.

“Vi søger at ansætte ekspertforhandlere med solid erfaring i at kunne gennemføre og afslutte forhandlinger på begge sider af forhandlingsbordet. Du vil spille en central rolle i at definere vores medarbejderrelaterede strategi, og hvordan vi interagerer med fagforeninger og Ryanairs ansatte,” skriver Ryanair.

Afværgede truende julestrejke
Ryanair besluttede kort før jul at anerkende fagforeningerne. Det udsprang af pilotoprøret, som ulmede i løbet af efteråret og som førte til, at Ryanair-piloter i flere lande varslede en strejke, der skulle påbegyndes i dagene op til jul.

Den trussel blev tilsyneladende for meget for topchef Michael O´Leary, der hidtil havde stået fast på, at han ikke ville anerkende fagforeningerne. En pludselig kovending afværgede den truende strejke, idet Ryanair-chefen lovede fremover at ville acceptere fagforeningerne som repræsentanter for selskabets piloter og kabinepersonale. Samtidig blev der givet løfte om at igangsætte forhandlinger om overenskomster i begyndelsen af 2018.

Men tilsyneladende går forhandlingerne for langsomt, ligesom de angiveligt heller ikke overholder de formkrav, der forventes på arbejdstagersiden. Derfor har tre italienske fagforeninger varslet strejke hos de italienske Ryanair-piloter den 10. februar, da man kræver, at der hurtigst muligt bliver etableret ordenlige arbejdsforhold for samtlige faggrupper hos Ryanair i Italien.

 

Relaterede artikler:

Ryanair kan være på vej med danske baser

Ryanair-kovending skal trykprøves

Irske Ryanair-piloter varsler julestrejke

Ryanair vil ikke anerkende svenske pilotkrav

Kvindelig Ryanair-kaptajn forrest i arbejdskamp