Ryanair med fornyet interesse for NIKI

Det irske lavprisselskab bekræfter, at man har taget kontakt med de østrigske bobestyrere, der skal behandle sagen om konkursramte airberlins østrigske datterselskab NIKI.

Ryanairs kommunikationsdirektør Robin Kiely har bekræftet over for ATW, at lavprisselskabet nu igen viser interesse i at forhandle om en eventuel overtagelse af NIKI eller dele af selskabet.

Ryanair var en af de interesserede, som udtrykte interesse for NIKI, da det gik konkurs den 13. december 2017, men trak sig ud af processen, som dengang fandt sted ved konkursretten i Berlin, fordi NIKI var datterselskab af konkursramte airberlin og havde sin største omsætning i Tyskland.

Ryanair fornyede sin interesse i NIKI efter det blev klart, at konkursbehandlingen i Berlin var fejlagtig og at den i stedet skulle ske ved Korneuburg ret i Østrig, hvor det blev besluttet, at hele konkursbehandlingen skulle starte forfra. Det skabte tvivl om, hvorvidt kendelsen fra Berlin om, at International Airlines Group kunne overtage NIKI, nu også ’holdt vand’.

Åbning for nye bud
Det genåbner døren for de øvrige interesserede, som blandt andre er TUIfly, Thomas Cook (Condor) og NIKIs grundlægger, den tidligere Formel 1 stjerne Niki Lauda, som nu kan komme med nye bud på det østrigske selskab.

Den 29. december offentliggjorde IAG sine planer om, at datterselskabet Vueling skulle overtage NIKI for 20 millioner Euro og sikre likviditet for op til 16,5 millioner Euro. Nu er overtagelsen gjort ugyldig og IAG følger interesseret forhandlingerne i Østrig.

IAGs interesse i NIKI er først og fremmest selskabets slots at Palma de Mallorca, hvor Vueling er i hård konkurrence med ikke mindst Ryanair.

Ifølge østrigsk TV ORF vil Vueling basere indtil otte Airbus A320 i Wien.

 

Relaterede artikler:

Flere vil byde på NIKI-aktiver

Kritik af Margrethe Vestager efter NIKI-konkurs

Østrigske NIKI er gået konkurs

x

Læs Også

Ryanair modtager nye Boeing-fly i 2019

I april 2019 vil det irske lavprisflyselskab Ryanair modtage det første af i alt 210 nye fly af typen Boeing 737 MAX 200.

Ryanair åbner 14 ruter til Jordan

Europas største lavprisselskab er klar med sine første flyvninger til Jordan. Det bliver til 14 ruter i alt til Amman og Aqaba, som selskabets entre i Mellemøsten.

Ryanair indfører Brexit-klausul på solgte billetter

Usikkerhed omkring britisk luftfarts fremtid får Ryanair til at indsætte en særlig klausul i betingelserne for sine 2019-billetter.

FPU: Stadig langt til overenskomstforhandlinger med Ryanair

Aftalen mellem Ryanair og selskabets britiske piloter er ikke en egentlig overenskomst. Sådan en kan være svær at få i hus, pointerer dansk fagforening.

Ryanair indgår aftale med fagforening

Efter mange års indædt modstand mod fagforeninger har Ryanair i dag indgået en aftale med en fagforening for selskabets britiske piloter.

Lauda overtager NIKI for næsen af IAG

Niki Lauda vinder anden budrunde og aftager dermed flyselskabet NIKI, som han har grundlagt, selv om luftfartskoncernen IAG ellers i første omgang havde sikret sig det østrigske selskab.